Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ «ΚΩΣΤΑΛΕΞΙ» ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ

ΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΤΕΙ

Το να αγαπά κάποια τον λάθος άνδρα ήταν μάλλον κάτι το οποίο δεν μπορούσε να το ανεχτεί η συντηρητική κοινωνία της Γαλλίας στα τέλη του 19ου αιώνα. Η ιστορία μιας Γαλλίδας που έζησε στα τέλη του 19ου αιώνα θυμίζει κάτι από το ελληνικό Κωσταλέξι.
Η 25χρονη Blanche Monnier ήταν μια νεαρή αριστοκράτισσα η οποία ζούσε στο Παρίσι το 1876. Η νεαρή κοπέλα ερωτεύτηκε ένα άφραγκο δικηγόρο. Μία κίνηση που η μητέρα της δεν είδε με καθόλου καλό μάτι.
Η νεαρή κοπέλα εντελώς ξαφνικά εξαφανίστηκε. Τόσο η μητέρα της όσο και ο αδερφός της, την θρήνησαν όπως μεταδίδει η Daily Mail. Ωστόσο πίσω από όλο αυτό κρυβόταν ένα τρομερό μυστικό.
Στις 23 Μαΐου του 1901 ένα γράμμα έφτασε στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Παρισιού. Τα όσα περιείχε έκανε τον εισαγγελέα να τα χάσει.
Έχω την τιμή να σας ενημερώσω για ένα εξαιρετικά σοβαρό γεγονός. Μιλώ για μια γεροντοκόρη η οποία είναι κλεισμένη στο σπίτι της Madame Monnier, πεινασμένη και ζώντας μέσα σε σκουπίδια για πάνω από 25 χρόνια.
http://s.huffpost.com/images/social/pin_icon_onhover.png 
Η αστυνομία αποφάσισε να ερευνήσει τα όσα ανέφερε το γράμμα. Μία ομάδα αστυνομικών εισέβαλε στο σπίτι και ερεύνησε το χώρο. Την πρόσοχή τους τράβηξε μια μυστηριώδη πόρτα η οποία ήταν κλειστή. Όταν την άνοιξαν μία τρομερή μυρωδιά ήρθε καταπάνω τους. Προχωρώντας αντίκρισαν ένα θέαμα που οι ίδιοι δεν είχαν ξαναδεί. Μία υποσιτισμένη γυναίκα βρισκόταν πάνω σε ένα κρεβάτι, το οποίο καλυπτόταν από τρόφιμα και περιττώματα. Ήταν η νεαρή Blanche Monnier, η οποία βρισκόταν εκεί κλεισμένη για πάνω από 25 χρόνια, δίχως να έχει δει από τότε κανένα φως ή ανθρώπινο ον.
Η αστυνομία συνέλαβε την μητέρα της η οποία πρόσφατα είχε κερδίσει ένα βραβείο για την γενναιόδωρη προσφορά της στο Παρίσι. Δίχως κανέναν δισταγμό ομολόγησε τα πάντα. Εδώ και 25 χρόνια κρατούσε κλειδωμένη την ίδια της την κόρη, την οποία τάιζε μόνο με τα αποφάγια της οικογένειας. Δεκαπέντε μέρες μετά πέθανε μέσα στη φυλακή.
Το δρόμο για τη φυλακή πήρε όμως και ο αδερφός της, ο οποίος καταδικάστηκε αρχικά σε 15 μήνες φυλάκιση. Η Blanche Monnier έζησε για μερικά χρόνια ακόμη. Η ίδια σε τίποτα δεν θύμιζε το νεαρό ερωτευμένο κορίτσι που είχε ερωτευτεί στα 25 της χρόνια εκείνο το δικηγόρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου