Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ GRACE KELLY



Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1982, η Grace Kelly μαζί με κόρη της Stephanie, έφυγαν από την εξοχική τους κατοικία στο Ροκ Αζέλ της Γαλλίας με προορισμό το Μόντε Κάρλο. Σε μια κλειστή στροφή στην Γαλλική Ριβιέρα, έχασε τον έλεγχο του Rover και βρέθηκε μαζί με την κόρη της στο γκρεμό.
Η επίσημη εκδοχή λέει ότι η Grace είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που την έκανε να χάσει τις αισθήσεις της και να ρίξει το αυτοκίνητο στο γκρεμό. Υπάρχουν όμως πολλά σενάρια και πολλές εικασίες. Εν πάση περιπτώσει, το σώμα της ανασύρθηκε από το αυτοκίνητο, αλλά είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα κι είχε πέσει σε κώμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μονακό όπου της διαγνώστηκε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Στις 14 Σεπτεμβρίου η οικογένεια της αποσυνέδεσε το μηχανισμό που την κρατούσε στη ζωή.
Η Stephanie αν και υπέστη βαριά κατάγματα στα πλευρά και την ωμοπλάτη, το σοβαρότερο ήταν το κάταγμα στην αυχενική μοίρα, αλλά κατάφερε να επιζήσει. Μόνο που αναγκάστηκε να φορέσει κολάρο. Λένε ότι η Στεφανί ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει την εικόνας της αιμόφυρτης μητέρας της στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Όταν το αυτοκίνητο έπεσε στον γκρεμό, πετιόμουν από τη μια πλευρά του αυτοκινήτου στην άλλη σαν κούκλα, όπως και η μητέρα μου, που βρέθηκε στο πίσω κάθισμα. H πόρτα του συνεπιβάτη είχε σφηνώσει κι έτσι βγήκα από τη μοναδική που μπόρεσα να ανοίξω, αυτήν του οδηγού, δήλωσε η Στεφανί, στη μοναδική συνέντευξη που μίλησε για το θανατηφόρο τροχαίο, στο περιοδικό Paris Match, το 2002.
Όταν έγινε το δυστύχημα οργίαζαν οι φήμες ότι στην πραγματικότητα η ανήλικη Στεφανί ήταν η οδηγός του αμαξιού και για αυτό βρέθηκε στο μπροστινό κάθισμα. Άλλοι πάλι υποστήριξαν ότι μητέρα και κόρη καβγάδιζαν και το αμάξι βγήκε εκτός πορείας λόγω της έντασης μεταξύ των δύο γυναικών και της απρόσεχτης οδήγησης. H Στεφανί, ωστόσο, αρνήθηκε να αποκαλύψει αν καβγάδιζε με τη μητέρα της την ώρα του δυστυχήματος. Τελικά δεν θα μάθουμε ποτέ.
Η κηδεία της έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Μονακό. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στην κηδεία της ήταν η πριγκίπισσα Diana, οι πρώην συμπρωταγωνιστές της James Stewart, Cary Grant κ.α. ενώ την παρακολούθησαν από την τηλεόραση 100 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως.
Η 17χρονη Στεφανί ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο θάνατο της μητέρας, καθώς επέβαινε στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια βίωσε μια ακόμη μεγάλη δοκιμασία, όταν κατηγορήθηκε ότι εκείνη οδηγούσε την μοιραία Rover.
Την κηδεία παρακολούθησαν από την τηλεόραση 100 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως.


http://www.nikosonline.gr/?p=25676

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου