Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2015



Χώρες που είναι επικίνδυνες όχι μόνο για να ζεις, αλλά και για να τις επισκεφτείς. Άλλες λόγω του εγκλήματος και άλλες λόγω της τρομοκρατίας. Έρευνα καταγράφει τις πιο επικίνδυνες χώρες για το 2015, με βάση την αύξηση της εγκληματικότητας στο εσωτερικό τους και τον γεγονότων που φαίνεται να αλλάζουν τον κόσμο.
Έτσι, στην λίστα περιλαμβάνονται χώρες όπως το Μεξικό, όπου νόμος είναι πλέον αυτός των εμπόρων ναρκωτικών και τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, όπου η τρομοκρατία διώχνει τους πολίτες από τα σπίτια τους και καταστρέφει από μνημεία μέχρι ολόκληρες γειτονιές.

10. ΜΕΞΙΚΟ
Το Μεξικό είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για το 2015. Η χώρα καταλαμβάνει κάθε χρόνο μια θέση στη δεκάδα, λόγω των καρτέλ ναρκωτικών που δρουν στο εσωτερικό και το εξωτερικό της. Το Μεξικό έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μια από τις χώρες που το εμπόριο όπλων είναι συνήθης και πολύ επικερδής πρακτική. Οι δολοφονίες που γίνονται κάθε μέρα την κατατάσσουν σε έναν από τους πιο επικίνδυνους προορισμούς παγκόσμιους.
9. Η.Π.Α.
Οι Η.Π.Α. καταλαμβάνουν φέτος την 9η θέση στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου, καθώς η τυφλή βία εκ μέρος των αστυνομικών έχει συγκλονίσει τον τελευταίο χρόνο τον πλανήτη. Οι Αμερικανοί πολίτες βλέπουν τα ποσοστά της εγκληματικότητας να αυξάνονται κάθε χρόνο και οι ελαστικοί νόμοι για την οπλοκατοχή κάνουν την κατάσταση δυσκολότερη.
8. ΡΩΣΙΑ
Η Ρωσία συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου λόγω των επιθέσεων και της τυφλής βίας στους δρόμους της χώρας. Η οικονομική αβεβαιότητα που επικράτησε το τρέχον έτος έχει αυξήσει κατακόρυφα τα ποσοστά της εγκληματικότητας.
7. ΣΟΥΔΑΝ
Το Σουδάν είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες της Αφρικής αυτό γιατί τα ποσοστά της βίας όλο και αυξάνονται, με το 2015 να έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Παράλληλα, οι αιματηρές συγκρούσεις με την Αίγυπτο εντάσσουν την χώρα στον κατάλογο με τους απαγορευτικούς προορισμούς για τους τουρίστες. Οι τολμηροί που επισκέπτονται την χώρα πέφτουν συχνά θύματα βίαιων επιθέσεων και κλοπών.
6. ΙΝΔΙΑ
Η Ινδία αποτελεί την χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό παγκοσμίως, είναι όμως παράλληλα και μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, γεγονός που παρακινεί τη βία. Είναι μια χώρα που αποφεύγεται από τους τουρίστες, που πέφτουν συχνά θύματα βίαιων περιστατικών και κλοπών. Παράλληλα, οι βιασμοί και οι γάμοι με ανήλικα παιδιά έχουν προκαλέσει επανειλημμένα την παγκόσμια κατακραυγή, εντάσσοντας την χώρα σε μια από τις πιο επικίνδυνες του κόσμου και για το 2015.
5. ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό του είναι καθημερινό φαινόμενο. Παράλληλα, όπως και η γειτονική Ινδία, η χώρα δεν ήταν ποτέ πλούσια, με αποτέλεσμα η βία στους δρόμους της να είναι συνηθισμένη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για τα δικαιώματα του ανθρώπου αναφέρει ότι στο Πακιστάν καταπατούνται κατά κόρον τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών, που πολλές φορές ζουν σε καθεστώς δουλείας.
4. ΣΥΡΙΑ 
Η Συρία συμπεριλαμβάνεται δίκαια σε μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες για το 2015, την χρονιά της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης των τζιχαντιστών στη χώρα και τον εκτοπισμό εκατομμύρια προσφύγων από τις εστίες τους. Μπορεί οι αναταραχές στο εσωτερικό της χώρας να ξεκίνησαν το 2011, μαζί με τις εξεγέρσεις κατά του καθεστώτος Άσαντ, ωστόσο τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου, με τους πολίτες να εγκαταλείπουν την χώρα τους.
3. ΙΡΑΚ
Το Ιράκ συνεχίζει να αποτελεί μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου, καθώς η κατάσταση δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί. Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τους τζιχαντιστές και τις επιθέσεις τρομοκρατίας που λαμβάνουν χώρα καθημερινά, οδηγώντας στο θάνατο χιλιάδες πολίτες.
2. ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Το Αφγανιστάν, όπως και το γειτονικό Ιράκ, βρίσκεται αντιμέτωπο με την τρομοκρατία. Η χώρα ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα, με αποτέλεσμα οι τρομοκρατικές επιθέσεις να συνεχίζονται, όπως και οι βομβαρδισμοί, καθώς η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας βρίσκεται εκτός ελέγχου.
1. ΣΟΜΑΛΙΑ
Σύμφωνα με την έρευνα η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο είναι η Σομαλία, αυτό γιατί η τρομοκρατία βρίσκεται στο απόγειό της και τη χρονιά που διανύουμε έχουν καταγραφεί τα περισσότερα θύματα. Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως η τρομοκρατική οργάνωση που δρα στο εσωτερικό της συνεργάζεται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στους οποίους έχουν δηλώσει υποταγή.
Η κυβέρνηση της χώρας, που φαίνεται να χρηματοδοτείται από τις παράνομες δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης, δηλώνει ανήμπορη να ελέγξει την κατάσταση, με το έγκλημα να γνωρίζει ραγδαία άνοδο.


http://news247.gr/eidiseis/afieromata/oi-pio-epikindynes-xwres-toy-kosmoy-gia-to-2015.3669844.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου