Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Κ. ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ: Ο ΕΜΜΟΝΙΚΟΣ ΒΙΑΣΤΗΣ-«ΔΡΑΚΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ» ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ



Μπορεί ο 52χρονος σήμερα Κυριάκος Παπαχρόνης να κυκλοφορεί ελεύθερος και να ζει σε ένα προάστιο της Λάρισας, απομονωμένος και πιθανότατα περιθωριοποιημένος λόγω της πρότερης εγκληματικής του δράσης, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ο ίδιος επιδιώκει την επανένταξή του στην κοινωνία έστω και μέσω ηλεκτρονικών συναναστροφών.
Πατώντας κάποιος στο Facebook το όνομα Κυριάκος Παπαχρόνης θα δει να εμφανίζονται δύο προφίλ του ανθρώπου αυτού που πριν από 30 χρόνια συγκλόνισε με τις πράξεις του την κοινή γνώμη, προκαλώντας ένα κύμα «εγκληματοφοβίας» στις γυναίκες της χώρας, που ένιωθαν εν δυνάμει θύματα του άγνωστου μέχρι τότε «δράκου».
Στα δεκαεννέα του χρόνια, όντας έφεδρος αξιωματικός και υπηρετώντας στην 5η Μοίρα των ΛΟΚ στη Δράμα, ο νεαρός Παπαχρόνης ξεκινά τη «δράση» του, κινούμενος μεταξύ Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης. Βιασμοί, ανατριχιαστικές δολοφονίες γυναικών, καθώς και βομβιστικές επιθέσεις σε αεροδρόμια θα του αποδώσουν το προσωνύμιο Ο δράκος της Δράμας, με το σκοτάδι να αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό του. Ο Παπαχρόνης συλλαμβάνεται τελικά τον Δεκέμβριο του 1982 από την Ασφάλεια Δράμας και κατηγορείται για δύο βιασμούς, πέντε απόπειρες βιασμού, πέντε ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας.
Καταδικάζεται δις εις θάνατον, η ποινή μετατρέπεται σε ισόβια και 23 χρόνια μετά είναι και πάλι ελεύθερος. Ο ίδιος ο δράστης είχε αποδώσει την εμμονή του με τη «θυματοποίηση» του γυναικείου φύλου, όταν σε ηλικία 13 ετών επισκέφθηκε με τους φίλους του έναν οίκο ανοχής. Κατά τον ίδιο, η ιερόδουλη με την οποία ήρθε σε επαφή τού μίλησε ειρωνικά και προσέβαλε τον ανδρισμό του, με αποτέλεσμα να πληγεί σε τέτοιο σημείο, ώστε να αποφασίσει να εκδικηθεί σκληρά το γυναικείο φύλο. Κατά την απολογία του είχε παραδεχτεί μεταξύ άλλων ότι αν δεν τον έπιαναν, θα συνέχιζε την εγκληματική του δράση κατά των γυναικών, απέναντι στις οποίες, έτρεφε ιδιαίτερο μίσος το οποίο μετατρεπόταν σε ικανοποίηση κάθε φορά που τις χτυπούσε. «Θόλωνε το μυαλό μου. Ήθελα να χτυπήσω. Έφτανα στο μεγαλείο. Τη χτυπούσα, τελείωνε...».
Όπως αναφέρουν μάλιστα εφημερίδες της εποχής όταν οδηγήθηκε στον ανακριτή, αμέσως μετά τη σύλληψή του, «έσπασε» και τα ομολόγησε όλα τη στιγμή εκείνη που άκουσε τον ήχο των τακουνιών που φορούσε η γραμματέας! Ο Κυριάκος Παπαχρόνης, έπειτα από 21 χρόνια και 6 μήνες στη φυλακή, έκανε αίτηση αποφυλάκισης και αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2004, σε ηλικία 44 ετών, με περιοριστικούς όρους. Κατά την αποφυλάκισή του από τις Φυλακές Λάρισας ο ίδιος είχε δηλώσει: «Πριν από 22 χρόνια, παρασυρόμενος από την ακρισία της ηλικίας και κυρίως από τις φαυλεπήβολες συναναστροφές μου, πουλήσαμε όλοι μας τις ψυχές μας στον Εωσφόρο -όπως ο Φάουστ- κι εγώ προσωπικά έχασα, λαμβάνοντας εξοντωτική ένδικη μισθαποδοσία. Ζητώ από τη θεσπίζουσα πολιτεία, από την κοινή γνώμη, συγγνώμη από «μέσης ψυχής» για εκείνα τα απεχθή φορτία των ανομιών μου και υπόσχομαι στο εφεξής να διαβιώ «εν αγνεία και σεμνή πολιτεία...» και φυσικά «άμεμπτος εν παντί...»!

ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, Η ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΦΙΛΟΙ
Το συγκλονιστικότερο ωστόσο της υπόθεσης Παπαχρόνη είναι ότι παρ’ όλες τις πράξεις του, όσο βρισκόταν έγκλειστος στις φυλακές άρχισε να λαμβάνει ερωτικά γράμματα από γυναίκες που δήλωναν τρελά ερωτευμένες μαζί του εκφράζοντας κάθε είδους θαυμασμό στο πρόσωπό του. Γράμματα πάθους που ερμηνεύτηκαν από πολλούς ψυχολόγους ως αρρωστημένη εμμονή, ως σύνδρομο που πηγάζει από το μίσος που ενδόμυχα μπορεί να κρύβει μια γυναίκα απέναντι στο ίδιο της το φύλο.
Ωστόσο ο δράκος της Δράμας όχι μόνο συνέχισε να είναι ποθητός σε μια μερίδα του ασθενούς φύλου και μετά την αποφυλάκισή του, αλλά λίγο διάστημα αργότερα προχώρησε και εις... αρραβώνα με τη Λίνα Τόλιου, με την οποία είναι μέχρι σήμερα αρραβωνιασμένος. Μάλιστα η εν λόγω γυναίκα δεν διστάζει να του αποδίδει ενίοτε κολακευτικούς χαρακτηρισμούς μέσω Facebook, όπως αυτούς που έχει αναρτήσει κάτω από μια φωτογραφία του που τον δείχνει ημίγυμνο μέσα στη φυλακή: «Σώμα φυσικό χωρίς τρομπάρισμα...! Λιώνω για σένα...! Και ποια δεν θα έλιωνε μωρό μου για εσένα...». Την ίδια στιγμή, ένα status που ο ίδιος ο Παπαχρόνης έχει αναρτήσει στο profile του προκαλεί περίεργους συνειρμούς. Ο δράκος της Δράμας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν πιάσεις μια καρδερίνα και την πνίξεις από ζήλια, επειδή αυτή έχει φτερά ενώ εσύ όχι, τότε σου αξίζει να πεθάνεις μέσα στη φυλακή. Αν της δώσεις ένα φιλί στο ράμφος κι έπειτα την αφήσεις να ξαναπετάξει τότε σου αξίζει να αποφυλακιστείς κάποτε...».
Στο ένα από τα profile του στο Facebook, που είναι και ανοιχτό, μετρά 153 φίλους, ενώ αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ανάμεσα σε αυτούς τους φίλους υπάρχουν και πολλά γνωστά ονόματα της ελληνικής showbiz: ο Μίμης Πλέσσας, η Άννα Δρούζα, η Ορθούλα Παπαδάκου, η Λίτσα Πατέρα, η Ελένη Φουρέιρα, η Άννα Βίσση, η Βούλα Πατουλίδου, ο Ζαφείρης Μελάς, η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Ελένη Φιλίνη, η Καίτη Φίνου, ο Βασίλης Τερλέγκας και η Τζούλια Αλεξανδράτου φέρονται να είναι διαδικτυακοί φίλοι του, ενώ την ίδια στιγμή η αρραβωνιαστικιά του «δηλώνει» φίλη με τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, «τα παραπάνω πρόσωπα, πάνω στην ανάγκη τους να κάνουν συνεχώς νέους φίλους στο Facebook και να αυξήσουν το fun club τους, δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να δουν εάν ο άνθρωπος που τους στέλνει αίτημα φιλίας και εκείνοι αποδέχονται, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για πολύ σοβαρά αδικήματα που είχαν προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο και αβάσταχτο πόνο στις οικογένειες των θυμάτων».


http://www.toxwni.gr/ellada/item/56841-video-k-papaxronis-o-emmonikos-viastis-drakos-tis-dramas-pou-eroteythikan-oi-ellinides

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου