Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

«Η ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠ ΚΕΝΕΝΤΙ»



Κειτόταν γυμνή. Χωρίς σεντόνι, χωρίς κουβέρτα. Κοντά της δεν υπήρχε ποτήρι με νερό, ούτε αλκοόλ. Έτσι βρήκε την (καταφανώς) «αυτοκτονημένη» Μέριλιν Μονρόε ο διασώστης από το πλήρωμα του ασθενοφόρου, ο οποίος έσπευσε μόλις τον κάλεσε η οικονόμος της. Άρχισε την ανάνηψη και παρότι η σταρ ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, κατάφερε να κάνει τον οργανισμό της να αντιδράσει. Τότε, όμως, όρμισε στην κάμαρα ο γιατρός της, που είχε ειδοποιηθεί και της έκανε ένεση απευθείας στην καρδιά, με κάποιο βαρβιτουρικό, σπάζοντας, μάλιστα, ένα πλευρό της στην προσπάθεια να μπήξει τη βελόνα.
Ό,τι ανακάλυψαν ο Τζέι Μαργκόλις και ο Ρίτσαρντ Μπάσκιν για τη φοβερή εκείνη νύχτα, την 4η Αυγούστου 1962, το έγραψαν στο βιβλίο τους The Murder of Marilyn Monroe: Case Closed, που θα κυκλοφορήσει στις 3 Ιουνίου. Η Daily Mail έκανε μία αποκλειστική πρώτη παρουσίαση των δεδομένων που αποκαλύπτονται από τους ερευνητές. Κατά πόσο βέβαια θα καταφέρουν να πείσουν ότι δεν κατασκεύασαν ακόμη μια θεωρία συνωμοσίας, θα το δούμε μετά την κυκλοφορία του βιβλίου και, κυρίως, αν και εφόσον ανοίξουν κάποια απόρρητα αρχεία του F.B.I. και άλλων τέτοιων φορέων.
Η Μέριλιν είχε σχέσεις με τον Τζον Κένεντι, αλλά μετά ερωτεύτηκε τον Ρόμπερτ. Παρότι την έκαναν πάσα ο ένας στον άλλον σαν μπάλα ποδοσφαίρου, εκείνη τον αγάπησε τρελά και ήθελε να τον παντρευτεί. Όταν ο Μπόμπι αρνήθηκε να χωρίσει με την Έθελ, τον απείλησε ότι θα βγάλει τα πάντα στη φόρα, με λεπτομέρειες που είχε σημειώσει στο κόκκινο σημειωματάριό της. Αυτό ήταν αρκετό για να εισβάλει στο σπίτι της ο νεότερος Κένεντι μαζί με τον γαμπρό του, σωματοφύλακες από τη μαφία (που ακολουθούσαν παντού τον τότε Γενικό Εισαγγελέα και αδελφό του προέδρου JFK) και να προσπαθήσει να βρει το σημειωματάριο, ναρκώνοντάς τη δις.
Ανεξαρτήτως του αν το βρήκε ή όχι, κάτι που αγνοούμε μέχρι σήμερα, έδωσε τη θέση του (και προφανώς και τις οδηγίες του) στον γιατρό της, δρα Γκρίνσον, που ήταν επίσης εραστής της, ο οποίος την πρόδωσε σκοτώνοντάς την. Είπαν ότι αυτοκτόνησε με βαρβιτουρικά και αυτό έπρεπε να φαίνεται στη νεκροψία -επειδή, όσο και αν ήταν καλά δικτυωμένοι, μπορεί και να τους τύχαινε αληθινά ανεξάρτητος ιατροδικαστής.
Η πανέμορφη Μέριλιν ήξερε πως στην πραγματικότητα κανείς από τους δύο Κένεντι δεν ενδιαφερόταν ειλικρινά για εκείνη. Μάλιστα, έλεγε πως την αντιμετώπιζαν πάντοτε σαν ένα κομμάτι κρέας. Έτσι την αντιμετώπισαν και το μοιραίο εκείνο βράδυ που δολοφονήθηκε, κατά τους συγγραφείς του βιβλίου.
Όταν κατάλαβε ότι ματαιοπονούσε ζητώντας από τον τελευταίο εραστή της γάμο, τον απείλησε πως θα έδινε συνέντευξη Τύπου, αποκαλύπτοντας όλα τα σκοτεινά μυστικά των Κένεντι. Ο Μπομπ έσπευσε στο ράντσο της στο Λος Άντζελες, όπου σύντομα καβγάδισαν και εκείνος συμπεριφέρθηκε σαν ταύρος εν υαλοπωλείο, πασχίζοντας με κάθε τρόπο να της αφαιρέσει το κόκκινο σημειωματάριο όπου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, κατέγραφε τα πάντα. Όχι μόνο αυτό, όμως; Ο Μπόμπι ήταν αποφασισμένος να την κάνει να το βουλώσει, δήλωσε αργότερα ο ηθοποιός και γαμπρός των Κένεντι, Πίτερ Λόφορντ, που ήταν παρών. Ήταν το πιο τρελό πράγμα που έκανε -κι όμως ήταν τόσο τρελός, ώστε να επιτρέψει να γίνει.
Πριν συμβεί το μοιραίο, ο Κένεντι είχε φύγει, για να επιστρέψει αργότερα, όπως είπαν οι γείτονες, με συνοδούς του από την ομάδα γκάνγκστερ του Λ.Α. Ένας από αυτούς, της έκανε την πρώτη ηρεμιστική ένεση στο μπράτσο. Ο Μπομπ και ο Λόφορντ συνέχισαν να ψάχνουν το σπίτι για το διαβόητο σημειωματάριο. Η Μέριλιν σύντομα συνήλθε και συνέχισε τη φασαρία. Τότε, ένας από τους γκάνγκστερ τη γύμνωσε και της έκανε κλύσμα με περίπου 40 ηρεμιστικά. Κατά τις 10:30 μ.μ. όλη η ομάδα είχε φύγει, το μαλτέζικο τεριέ της σταρ χαλούσε τον κόσμο και η οικονόμος της έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Κάλεσε με τον γιο της ασθενοφόρο, θεωρώντας ότι επρόκειτο για υπερβολική δόση.
Όπως λέει ο Τζον Χολ από το πλήρωμα, άρχισαν την ανάνηψη και έμοιαζε να τα καταφέρνουν, όταν ο δρ. Γκρίνσον μπήκε μέσα και βάναυσα την έστειλε στον θάνατο με μια ένεση απευθείας στην καρδιά. Σύμφωνα με τον διασώστη, πάντως, δεν υπήρχαν συμπτώματα λήψης υπερβολικής δόσης.
Το F.B.I. άκουγε και κατέγραφε τα πάντα, μέσω κοριών που είχε φυτέψει παντού. Ο Τζ. Έντγκαρ Χούβερ, ο πανίσχυρος διευθυντής του, έμαθε αμέσως ότι πέντε άτομα ήταν παρόντα κατά τον θάνατο της σταρ. Αντάλλαξε τη σιωπή του, σιγουρεύοντας την παραμονή στη θέση του.

ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ, Η ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΦΡΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Ο θάνατος της Μέριλιν Μονρόε παραμένει ανεξάντλητη πηγή εικασιών, ίσως γι’ αυτό και μία από τις πιο πολυσυζητημένες θεωρίες συνωμοσίας όλων των εποχών. Αν και το τέλος της από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών χαρακτηρίστηκε επισήμως πιθανή αυτοκτονία, το σενάριο του ατυχήματος ή της δολοφονίας δεν αποκλείστηκε ποτέ από τις Αρχές. Πολλές από αυτές τις θεωρίες σχετίζονται με τον ρόλο του προέδρου των Η.Π.Α. Τζον Κένεντι και του αδελφού του Ρόμπερτ, τη C.I.A. και τη μαφία.
Το πρώτο πολυδιαφημισμένο μπεστ σέλερ που υποστήριξε πως ο θάνατος της μεγαλύτερης ίσως σταρ που γνώρισε ποτέ το αμερικανικό σινεμά ήταν σκηνοθετημένη δολοφονία από το F.B.I. και τη C.I.A., επειδή η ηθοποιός είχε ερωτική σχέση με τον Ρόμπερτ Κένεντι, κυκλοφόρησε το 1973 υπό τη μορφή βιογραφίας από τον δημοσιογράφο Νόρμαν Μέιλερ. Το αντιφατικό του βιβλίο προκάλεσε πολύ θόρυβο σε αντίθεση με το The mysterious death of Marilyn Monroe του Τζέιμς Α. Χάντσον που το 1968 αποσιωπήθηκε.
Το 1974, ένας ακόμη συγγραφέας, ο Ρόμπερτ Σλέιτζερ, εξέδωσε το βιβλίο Οι τελευταίοι μήνες της Μέριλιν Μονρόε, ενισχύοντας τα σενάρια συνωμοσίας και δείχνοντας με το δάχτυλο τον ψυχίατρο της ηθοποιού, Ραλφ Γκρίνσον και την οικονόμο της, Γιούνις Μάρεϊ, ως συνένοχους στη συγκάλυψη των πραγματικών γεγονότων. Στα χρόνια που ακολούθησαν τα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν συχνά-πυκνά με το θέμα, ειδικά μετά τον θάνατο του Γκρίνσον το 1979. Σε μία από αυτές τις έρευνες, η Μάρεϊ παραδέχτηκε ότι όταν ο γιατρός έφτασε στο σπίτι της Μονρόε, εκείνη δεν ήταν ακόμη νεκρή. Γιατί στην ηλικία μου πρέπει ακόμη να καλύπτω αυτό το πράγμα, είπε η οικονόμος στην κάμερα του B.B.C., νομίζοντας ότι το μικρόφωνο που φορούσε ήταν κλειστό. Και όμως, πέθανε το 1994 χωρίς να αποκαλύψει ποτέ περαιτέρω λεπτομέρειες γύρω από το καυτό ζήτημα.

«ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ»
Η πιθανότητα ενός τραγικού ιατρικού λάθος εξηγείται σε μια μίνι βιογραφία της Μέριλιν από τη δημοσιογράφο Ρέιτσελ Μπελ, ενώ το 2006, στα πλαίσια του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης, ήρθε στο φως έκθεση του F.B.I. τριών σελίδων, γραμμένη από ανώνυμο πρώην πράκτορα, σύμφωνα με την οποία ο Ρόμπερτ Κένεντι είχε σχέση με την Μονρόε και της είχε υποσχεθεί πως θα χώριζε από τη σύζυγό του και θα την παντρευόταν. Όταν η Μονρόε συνειδητοποίησε ότι αυτό δεν επρόκειτο να συμβεί, απείλησε να δημοσιοποιήσει τη σχέση και έτσι κινήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για να «σιωπήσει» η σταρ.
Η έκθεση εμπλέκει στη συνωμοσία και ενοχοποιεί τον Κένεντι, τον ηθοποιό και κουνιάδο του Πίτερ Λόφορντ, τον ψυχίατρο Γκρίνσον, την οικονόμο Μάρεϊ και τη γραμματέα και εκπρόσωπο Τύπου της σταρ, Πατ Νιούκομπ. Την έκθεση προλογίζει ένα έγγραφο που σημειώνει ότι ο συγγραφέας δεν γνώριζε την πηγή που έκανε τις αποκαλύψεις ώστε να εκτιμήσει την αυθεντικότητα της πληροφορίας.
Ο συγγραφέας Φιλίπε Μόρα, που έκανε τη σχετική ανακάλυψη, έχει παραδεχτεί πως και ο ίδιος δεν ξέρει τι να υποθέσει από αυτή την έκθεση.


http://www.sansimera.gr/hnews/165

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου