Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ! ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ!



Έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια ενδελεχούς έρευνας, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντήν στη Σκωτία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές τη σοκολάτα κάθε μέρα. Η συνήθεια αυτή, υποστηρίζουν, όχι μόνο δεν βλάπτει την υγεία μας, αλλά έχει μάλιστα πολύ σημαντικά οφέλη!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύουν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση Heart, η κατανάλωση περίπου 100 γραμμαρίων σοκολάτας καθημερινά συνδέεται με το μειωμένο κίνδυνο για καρδιαγγειακό επεισόδιο, για παράδειγμα έμφραγμα και εγκεφαλικό. Η επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντήν εξέτασε τις διατροφικές συνήθειες περισσότερων από 20.000 ανθρώπων για διάστημα σχεδόν 12 ετών.
Περίπου το 20% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι δεν έτρωγαν καθόλου σοκολάτα. Μεταξύ των υπολοίπων, η μέση ημερήσια κατανάλωση ήταν επτά γραμμάρια, ενώ μερικοί έτρωγαν έως 100 γραμμάρια την ημέρα.
Η ανάλυση έδειξε ότι η τελευταία υποομάδα, όσοι δηλαδή έτρωγαν την περισσότερη σοκολάτα, περιελάμβανε κυρίως νεότερα άτομα, με μικρότερο βάρος, μικρότερη αρτηριακή πίεση και λιγότερες πρωτεΐνες λόγω φλεγμονής, ενώ γυμνάζονταν περισσότερο –παράγοντες που διαπιστωμένα μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.
Οι υπολογισμοί έδειξαν ότι, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου σοκολάτα, όσοι έτρωγαν πολλή, κινδύνευαν κατά 11% λιγότερο από καρδιαγγειακή νόσο, κατά 25% λιγότερο από θάνατο λόγω καρδιαγγειακού επεισοδίου και κατά 23% λιγότερο από εγκεφαλικό.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι «τα συσσωρευμένα στοιχεία δείχνουν πως η υψηλότερη κατανάλωση σοκολάτας σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο μελλοντικών καρδιαγγειακών επεισοδίων». Ανέφεραν μάλιστα ότι τα οφέλη δεν αφορούν μόνο τη μαύρη σοκολάτα, αλλά και άλλα είδη που κατ' εξοχήν θεωρούνται λιγότερο υγιεινά, όπως η σοκολάτα γάλακτος.
Όπως συμπέραναν, «δεν φαίνεται να υπάρχουν καθόλου ενδείξεις ότι η σοκολάτα θα πρέπει να αποφεύγεται από εκείνους που ανησυχούν για τον καρδιαγγειακό κίνδυνο».
Τα φλαβονοειδή του κακάο αλλά και άλλα συστατικά, όπως το ασβέστιο και τα λιπαρά οξέα του γάλακτος, μπορούν πιθανώς να εξηγήσουν τη συσχέτιση που παρατηρήθηκε, σημειώνουν οι ερευνητές.


http://www.ingossip.gr/lifestyle/41234-eycharista-nea-prepei-na-trote-kathe-mera-sokolata-deite-giati/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου