Κυριακή 12 Απριλίου 2015

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: ΕΠΙΔΗΜΙΑ... ΥΠΝΗΛΙΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΧΩΡΙΟ ΣΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ!



Οι αρχές του Καζακστάν αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκκένωση του χωριού Καλάτσι, στα βόρεια της χώρας, καθώς εδώ και περίπου δύο χρόνια οι κάτοικοι του υποφέρουν από μια ανεξήγητη και μαζική πάθηση: Κοιμούνται συνέχεια! Ο... ξαφνικός ύπνος που «χτυπάει» τους κατοίκους του χωριού μπορεί να κρατήσει έως και μερικές εβδομάδες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί απώλεια μνήμης, ακόμη και ψευδαισθήσεις.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 100 περιστατικά, με τις αρχές να αγνοούν τα αίτια που προκαλούν αυτή την κατάσταση. Τόσο οι κάτοικοι όσο και τα τοπικά ΜΜΕ έδωσαν στο χωριό το παρατσούκλι Sleepy Hollow λόγω των ανατριχιαστικών ομοιοτήτων με τον... μύθο του Ακέφαλου Καβαλάρη!
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, γειτονικά χωριά και πόλεις προσφέρουν στέγη και δουλειές στους κατοίκους που έχουν... εξαντληθεί από αυτή την κατάσταση και σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC ενδιαφέρον εκδηλώνουν οι περισσότεροι από τους 582 κατοίκους του Καλάτσι.
Τα γεγονότα είναι πράγματι, ανατριχιαστικά... Η ανεξήγητη υπνηλία έχει «πλήξει» σχεδόν ένα στους δύο κατοίκους, ορισμένους πάνω από μία φορά, ενώ «χτυπά» τόσο ενήλικες όσο και παιδιά. Σύμφωνα με την μαρτυρία ενός πατέρα στην εφημερίδα Russia Today, ο γιος του «όταν προσπαθώ να τον ξυπνήσω φαίνεται να θέλει να ανοίξει τα μάτια του, αλλά κοιμάται συνέχεια...».
Όπως είναι αναμενόμενο, επιστήμονες και γιατροί ανέλαβαν δράση αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ορισμένοι κατηγορούν ορυχείο ουρανίου που λειτουργούσε στην περιοχή, μέχρι πριν από δύο δεκαετίες, αλλά όλες οι μετρήσεις σε έδαφος, νερό και αέρα είναι απόλυτα φυσιολογικές! Κάποιοι άλλοι, αναμένοντας επίσημες απαντήσεις, κάνουν λόγο ακόμη και για... μαζική ψύχωση!


http://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/item/52400-kazakstan-epidimia-ypnilias-odigei-xorio-se-ekkenosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου