Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ



ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
της Κατερίνας Μ. Μάτσου

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το νέο έτος 2015 έκοψε την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στο καφέ Natural στην Πτολεμαΐδα ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Εορδαίας. Παρουσία πολλών μελών, αλλά και φίλων του συλλόγου που βρήκαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν για τη νέα χρονιά, αλλά και την ασθένεια που τους ταλαιπωρεί κάθε έναν και με ένα διαφορετικό τρόπο και τις ελπίδες τους για τα νέα φάρμακα. Η ΣΚΠ, ανίατη νόσος παρότι δεν είναι θανατηφόρα, έχει χαρακτηριστεί ως η νόσος δαχτυλικό αποτύπωμα, αφού στον κάθε ασθενή εμφανίζεται διαφορετικά και κάθε μέθοδος θεραπείας δρα διαφορετικά στον καθένα.
Όπως παρατήρησε μιλώντας στο Θ ο πρόεδρος του συλλόγου κος Μάριος Παχτσαλίδης το θέμα της ΣΚΠ αποτελεί ακόμα ένα θέμα ταμπού για τον απλό κόσμο που από άγνοια και μόνο πιστεύει πως είναι μία μολυσματική ασθένεια που μπορεί να μεταδοθεί στον οποιονδήποτε με την απλή επαφή με κάποιον άρρωστο, αλλά και του στιγματισμού του αρρώστου. «Κάποιοι πάσχοντες», είπε ο κος Παχτσαλίδης, «δε γράφονται στο σύλλογο για να μη μαθευτεί και να μην γνωστοποιήσουν στον κόσμο, το πρόβλημά τους». Η ΣΚΠ δεν είμαι μία κολλητική ασθένεια και καλό είναι ο πάσχων να μη το κρύβει. Η συζήτηση με άλλους ανθρώπους που ίσως αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα μπορεί να του δώσει την ευκολία να αντιμετωπίσει καλύτερα την ασθένεια. «Δεν είναι ανάγκη να μένει μόνος του στο σπίτι με το πρόβλημά του. Η παρέα κάνει καλό», είπε ο κος Παχτσαλίδης. Στα προσεχή σχέδια του συλλόγου είναι η διοργάνωση μίας ημερίδας ενημέρωσης, τέλη της άνοιξης, για τα νέα φάρμακα και τις νέες μεθόδους θεραπείας. Η ΣΚΠ πλήττει επί το πλείστον τις γυναίκες, οπότε οι γιατροί που θα προσκληθούν στην ημερίδα θα επικεντρωθούν στα προβλήματα των γυναικών. Στα γενικά σχέδια του συλλόγου είναι ο σχεδιασμός μίας συναυλίας για το καλοκαίρι, όπως κάθε καλοκαίρι τρία χρόνια τώρα ο σύλλογος συνηθίζει. «Σε κάποιο συγκεκριμένο καλλιτέχνη  δε μπορούμε ακόμα να αναφερθούμε, αλλά η συναυλία θα γίνει σίγουρα το ερχόμενο καλοκαίρι», είπε ο κος Παχτσαλίδης.
Ο σύλλογος θα ενημερώνει πάντα έγκαιρα για τις δράσεις του και καλεί όλους τους κατοίκους του νομού Κοζάνης να ενδιαφερθούν να μάθουν για τη ΣΚΠ και να πάψουν να βλέπουν με προκατάληψη τους ασθενείς από αυτή την πραγματικά παράλογη πάθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου