Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΕΣ



ΤΑ ΠΙΟ ΒΙΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα βιαιότερα εγκλήματα των αστυνομικών χρονικών καταγράφονται τον μήνα Αύγουστο. Όχι όμως και τα περισσότερα, σύμφωνα με ελληνικά, αλλά και διεθνή δεδομένα ανθρωποκτονιών. Απλώς, λόγω της μειωμένης επικαιρότητας τον Αύγουστο, εντυπώνονται περισσότερο και στο Τύπο, αλλά και στα μυαλά όσων τα διαβάζουν. Η άγρια δολοφονία του 39χρονου στο Άστρος από τον ίδιο του τον πατέρα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αιματηρών επιθέσεων και ειδεχθών εγκλημάτων που έχουν σημειωθεί τον μήνα Αύγουστο.
Και λίγες ημέρες αργότερα ακολουθεί η εκτέλεση των νεαρών στη Μάνη, ένα από τα πιο σοκαριστικά συμβάντα αυτού του καλοκαιριού. Οι πρώτες σχετικές μελέτες των επιστημόνων είχαν διαμορφώσει τη θεωρία του «θερμικού νόμου», που έλεγε ότι καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία... ο ανθρώπινος οργανισμός ρέπει περισσότερο προς το έγκλημα. Μετέπειτα και παρακολουθώντας την πορεία των αιματηρών γεγονότων του καλοκαιριού, αυτή η άποψη δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται πλήρως. Κατά τους μελετητές του εγκλήματος, τον Αύγουστο δεν συμβαίνουν τα περισσότερα περιστατικά, συμβαίνουν όμως τα πιο βίαια!

Ο ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ «ΕΝΟΧΟΣ» ΜΗΝΑΣ... ΕΙΝΑΙ Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ.
Η μακάβρια βόλτα του 31χρονου Θανάση Αρβανίτη στη Σαντορίνη με το κεφάλι της φίλης του στο χέρι, η σφαγή πέντε ανθρώπων στη Θάσο από τον Θεόφιλο Σεχίδη τον Αύγουστο του 1996 και η εν ψυχρώ δολοφονία τριών κυνηγών στη Φθιώτιδα από τον Ηλία Λιασκώνη πριν από δώδεκα χρόνια είναι μόνο μερικά από τα τρομακτικά εγκλήματα του καλοκαιριού. Ακόμη και η φρικτή δολοφονία Ταχτσή έγινε κάποιον μαύρο Αύγουστο. Τα «ματωμένα φεγγάρια» του Αυγούστου φωτίζουν τις σκοτεινές πλευρές της ψυχής και οδηγούν στις πιο αποτρόπαιες εγκληματικές ενέργειες.

1 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2008
ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ
Στις 3 Αυγούστου 2008, η Ελλάδα «παγώνει» από την... περατζάδα στα σοκάκια του χωριού Βούρβουλο, κοντά στα Φηρά Σαντορίνης, του 31χρονου μάγειρα Θανάση Αρβανίτη, ο οποίος κρατούσε επιδεικτικά στο χέρι το κομμένο κεφάλι της συζύγου του, της 25χρονης δασκάλας Αδαμαντίας Κάρκαλη! Ο δράστης, έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με τη γυναίκα του στο σπίτι τους, τη μαχαίρωσε επτά φορές με πέντε διαφορετικά μαχαίρια και ενώ ακόμη ήταν εν ζωή την αποκεφάλισε, αφού πρώτα έκοψε το κεφάλι του σκύλου που είχαν ως κατοικίδιο! Ο ίδιος πήρε το κεφάλι του θύματος από τα μαλλιά, το μαχαίρι στα χέρια και περπατούσε αμέριμνος στον δρόμο...
Σε απόσταση 800 μέτρων εντοπίσθηκε από δύο περιπολικά, αφού οι περίοικοι είχαν τηλεφωνήσει στην αστυνομία για τις φωνές που άκουγαν την ώρα του φόνου. Όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ο 31χρονος χτύπησε έναν αστυνομικό με το μαχαίρι, ενώ ένας άλλος ένστολος τον πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος. Ο 31χρονος, τραυματισμένος, πέταξε σαν... μπάλα το κεφάλι της συζύγου του από το παράθυρο του περιπολικού και εκμεταλλευόμενος τον... τρόμο των αστυνομικών κατόρθωσε να ξεφύγει πρόσκαιρα. Στη συνέχεια προκάλεσε τροχαίο με δύο τραυματίες και πυροβόλησε εναντίον άλλου αστυνομικού. 

2 ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ 1991
ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΕΝΗ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΓΑΒΡΙΕΛΛΑ
Η πιο διάσημη ιερόδουλη της χώρας, η περίφημη Γαβριέλλα, που από το κρεβάτι της είχαν περάσει γενιές και γενιές Ελλήνων επί σχεδόν μισό αιώνα, είχε βρεθεί στραγγαλισμένη στο νεοκλασικό σπίτι της στην οδό Μ. Ευγενικού 14 στον Λυκαβηττό στις 25 Αυγούστου 1991. Ήταν 75 χρονών. Το σπίτι της σύγχρονης «μαντάμ Ορτάνς» ήταν αναστατωμένο, αλλά κανείς δεν γνώριζε αν και τι πολύτιμο μπορεί να φύλαγε η πασίγνωστη ιέρεια του έρωτα από την Κριμαία, που είχε εκδώσει και την αυτοβιογραφία της δέκα χρόνια πριν από τη δολοφονία της. «Στα πενήντα ένα χρόνια που ασκούσε το αρχαιότερο επάγγελμα είχε βγάλει πολλά χρήματα, είχε αποκτήσει τεράστια περιουσία και είχε κάνει επενδύσεις σε ακίνητα, ενώ διέθετε καταθέσεις και σε τράπεζες...», ανέφεραν τα ρεπορτάζ της εποχής που πλημμύρισαν τις σελίδες των εφημερίδων.

3 ΠΑΛΛΗΝΗ 1992
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ ΤΩΝ «ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ»
Στις 27 Αυγούστου 1992 σημειώθηκε το πρώτο έγκλημα των τριών «σατανιστών της Παλλήνης» Ασημάκη Κατσούλα, Μάνου Δημητροκάλλη και Δήμητρας Μαργέτη. Τη μέρα εκείνη, κι ενώ το αυγουστιάτικο φεγγάρι ήταν ολόγιωμο, οι τρεις κατηγορούμενοι οδήγησαν τη 14χρονη Δώρα Συριοπούλου σε ερημική τοποθεσία στο Σέσι Κορωπίου, της φόρεσαν χειροπέδες, τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι και αμέσως μετά τη στραγγάλισαν.
Όταν σιγουρεύτηκαν ότι η κοπέλα είχε πεθάνει, ασέλγησαν στο σώμα της, την περιέλουσαν με βενζίνη και της έβαλαν φωτιά. Η ομάδα των σατανιστών κατηγορήθηκε για τη δολοφονία και άλλης μιας κοπέλας, λίγους μήνες αργότερα, και συνελήφθη την Πρωτοχρονιά του 2004.

4 ΦΘΙΩΤΙΔΑ 2002
ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΡΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΚΥΛΟ
Σείστηκε το ήσυχο χωριό της Φθιώτιδας όταν στις 17 Αυγούστου του 2002 αποκαλύπτεται ότι ο 28χρονος πυροσβέστης και κυνηγός Ηλίας Λιασκώνης πυροβόλησε και σκότωσε τους κυνηγούς Γιώργο Τριανταφύλλου, Γιώργο Πουρνάρα και Βασίλη Αδαμά και πέταξε τα πτώματά τους σε χαράδρα 1.000 μέτρων. Το περιστατικό έγινε κοντά στο χωριό Σκαμνιές Φθιώτιδας. Κίνητρο του τριπλού φόνου ήταν ένα χρέος που είχαν τα θύματα από την αγορά ενός κυνηγετικού σκύλου! Ο δράστης καταδικάστηκε σε τρις ισόβια και πέντε χρόνια.

5 ΘΑΣΟΣ 1996
ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΕΣΦΑΞΕ 5 ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ
Τον Αύγουστο του 1996 αποκαλύπτεται το θρίλερ της μαζικής δολοφονίας με δράστη τον 24χρονο φοιτητή Θεολογίας Θεόφιλο Σεχίδη και θύματα πέντε συγγενείς του στον Λιμένα Θάσου. Ο 24χρονος σκότωσε τον 55χρονο πατέρα του Δημήτρη, τη 48χρονη μητέρα του Μαρία, την 27χρονη αδελφή του, την 75χρονη γιαγιά του Ερμιόνη, καθώς και τον 58χρονο θείο του Βασίλη Σεχίδη. Η αποκάλυψη του εγκλήματος έγινε έπειτα από προσπάθειες της συζύγου του θείου του να εντοπίσει τον άντρα της. Ο Θεόφιλος Σεχίδης πέρασε τη νύχτα του φόνου στο σπίτι του, με τα πτώματα των συγγενών του. Από ορισμένα μάλιστα αφαίρεσε τμήμα του εγκεφάλου και τα τοποθέτησε στο ψυγείο για «μεταγενέστερη μελέτη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Την επομένη τεμάχισε τα πτώματα, τα έβαλε σε σακούλες σκουπιδιών και τα πέταξε σε χωματερή. Μόνο το πτώμα του θείου του βρέθηκε τελικά από την Αστυνομία. Στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι σκότωσε τα θύματά του, αμυνόμενος, διότι συνωμοτούσαν εναντίον του. Εκείνο τον καιρό είχε διατυπωθεί η θεωρία ότι ο Σεχίδης μπορεί να ακολουθούσε μια ιδιότυπη σατανιστική τελετή. Ο ίδιος κίνησε δικαστικές διαδικασίες προκειμένου να κληρονομήσει τους συγγενείς του που είχε δολοφονήσει!

6 ΚΟΛΩΝΟΣ 1988
ΣΟΚ ΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Κ. ΤΑΧΤΣΗ
27 Αυγούστου 1988. Η Ελπίδα Αρτέμη ανησύχησε για τον αδελφό της, τον γνωστό συγγραφέα Κώστα Ταχτσή, καθώς για δύο μέρες δεν σήκωνε το τηλέφωνό του. Ένιωθε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Μπαίνοντας στο σπίτι του στον Κολωνό, οι υποψίες της επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Ο συγγραφέας, που έγραψε το θρυλικό ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ, ήταν νεκρός. Η αδελφή του, αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία. Ο Ταχτσής βρέθηκε νεκρός πάνω στο κρεβάτι του γυμνός. Δίπλα στο κρεβάτι του ήταν πεταμένα γυναικεία ρούχα. Αιτία θανάτου ήταν ο στραγγαλισμός. Οι αστυνομικοί ανέλαβαν ένα πολύ δύσκολο έργο, αφού δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία. Η μαρτυρία ενός γείτονα δεν βοήθησε τις έρευνες... Αρχικώς ειπώθηκε πως επρόκειτο για ληστεία. Το έγκλημα δεν εξιχνιάστηκε.


http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113332340

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου