Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!



Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!

Η ζωή είναι σερφάρισμα και η κρίση ένα από τα κύματα πάνω στα οποία πρέπει να σερφάρουμε. Στο σερφ το μόνο εργαλείο επιβίωσης είναι μια σανίδα, παραδειγματικά μικρή σε μέγεθος σε σχέση με τα κύματα πάνω στα οποία κινείται. Κι όμως είναι ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί στο έπακρο τις ικανότητες και τις δυνατότητές του, που δεν πτοείται από τα τεράστια κύματα, που τολμά να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, αναλαμβάνοντας σαφώς μεγάλο ρίσκο, αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Η μόνη ασφάλεια είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, οι ικανότητές μας, μόνο έτσι θα περάσουμε πάνω από τα κύματα και δεν θα μας καταπιεί η θάλασσα.
Τώρα όπου κρίση, βάλτε Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, βάλτε οποιαδήποτε ασθένεια, βάλτε οποιαδήποτε κατάσταση σημαίνει έλλειψη σθένους, έλλειψη δύναμης. Ξυπνάς μια μέρα και τίποτα πια δεν είναι το ίδιο. Δεν έχεις καταλάβει πού πήγαν όλα αυτά που ήξερες, όλα όσα ήταν βολικά για σένα, όλα όσα ήταν δεδομένα και που δεν περνούσε ποτέ από το μυαλό σου να σε προβληματίσουν. Τόσο δεδομένα ήταν. Ξαφνικά καλείσαι να ζήσεις με την κάθε μέρα που δεν ξέρεις τι θα σου φέρει. Νιώθεις σα να παίρνει άλλος τις αποφάσεις κι όχι εσύ. Φαίνεται τις αποφάσεις να τις παίρνει η σκλήρυνση κι εσύ είσαι ο αβοήθητος, ο αδύναμος που απλώς υφίσταται την ασθένεια, την κρίση, τα κακά της μοίρας του. Κάνεις ελεύθερη πτώση και μαθημένος στην «ασφαλή» επιφάνεια αφήνεσαι στην ανασφάλεια. Κι όμως, κανείς άλλος δεν παίρνει τις αποφάσεις στη ζωή σου ακόμη κι όταν όλα δείχνουν το αντίθετο. Μόνο εσύ παίρνεις τις αποφάσεις για τη ζωή σου. Όχι ελέγχοντας αυτά που θα συμβούν, αυτό είναι χαρακτηριστικό της επιφάνειας, του βολέματος. Αλλά ελέγχοντας το πώς θα αντιμετωπίσεις αυτά που θα συμβούν. Αυτή είναι η δύναμή σου. Εκεί βρίσκεται ο πραγματικός εαυτός μας. Αυτός ΕΙΝΑΙ ο πραγματικός εαυτός μας, αυτός που πρωταγωνιστεί στη ζωή μας αντί να είναι κομπάρσος. Δεν πιστεύει στην κρίση, στην άδικη μοίρα, στην έλλειψη δύναμης. Πιστεύει στον εαυτό του, στη δύναμή του, στην ικανότητά του να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Ακόμη κι όταν η πραγματικότητα που βιώνει είναι σκληρή δεν παύει να αποφασίζει ο ίδιος για τη ζωή του, να επιλέγει να εστιάζει στις ικανότητές του, στη δυνατότητα βελτίωσης των πραγμάτων όσο επίπονη και να είναι, να χαίρεται όχι για τις δυσκολίες αλλά για την ευκαιρία που έχει να τις αντιμετωπίσει., να επιλέγει να χαίρεται όχι γιατί είναι τρελός και δεν βλέπει τα προβλήματα γύρω του αλλά γιατί και τα προβλήματα είναι κομμάτι της ζωής και η ζωή είναι πολύτιμη. Να επιλέγει να ελπίζει και να πιστεύει ότι πάντα βρίσκεται τρόπος να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες, ίσως όχι βολικός, ίσως όχι ανώδυνος αλλά σίγουρα κάποιος τρόπος. Κι αυτόν τον τρόπο τον επιλέγεις εσύ ο ίδιος ακόμη κι αν φαίνεται ότι σου τον επιβάλλουν. Όταν φαίνεται να μην έχεις πουθενά να στραφείς, όταν όλα γύρω σου καταρρέουν κι εσύ ο ίδιος νιώθεις ότι κάνεις ελεύθερη πτώση και κάτω δεν βλέπεις έδαφος να προσγειωθείς, όταν φαίνεται ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και για καιρό ζούσες με επιφανειακή ασφάλεια και συνεπώς ματαιότητα, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να συνειδητοποιήσεις την αξία ενός ολόκληρου 24ωρου. Μέσα σε ένα 24ωρο, τον κύκλο μιας ημέρας, γεννιέσαι και πεθαίνεις. Κάθε πρωί γεννιέσαι και κάθε βράδυ πεθαίνεις για να ξαναγεννηθείς το επόμενο πρωί. Μέσα σε ένα 24ωρο έχεις την ευκαιρία να ζήσεις τα πάντα, λύπη, θλίψη, χαρά, ευτυχία, πόνο, ανασφάλεια, πίστη, ελπίδα, απογοήτευση. Μέσα σε ένα 24ωρο μπορείς να ζήσεις μια ζωή ολόκληρη.
Η κρίση είναι ευκαιρία, η ασθένεια είναι ευκαιρία, κάθε κατάσταση έλλειψης δύναμης είναι ευκαιρία. Είναι ευκαιρία να ζήσουμε με βάση τον πραγματικό μας εαυτό, να επιλέγουμε το πώς θα χειριστούμε και θα διαχειριστούμε τη ζωή μας, τις δυσκολίες μας, τα αδιέξοδά μας, τις ανασφάλειές μας. Το αν θα αφεθούμε σε αυτές ή θα τις προσπεράσουμε ως ένα κομμάτι της ζωής μας είναι απόφαση δική μας, κανενός άλλου. Εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές της ζωής μας, όχι η κρίση, όχι η ασθένεια, όχι η κατάσταση έλλειψης δύναμης.


https://www.facebook.com/notes/stanisi-giouli/η-σκπ-είναι-ευκαιρία-η-κρίση-είναι-ευκαιρία-η-ασθένεια-είναι-ευκαιρία-κάθε-κατάσ/202125909860270

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου