Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΟ ΧΑΠΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ



Σημαντικές ελπίδες σε πάσχοντες από πολλαπλή σκλήρυνση ή σκλήρυνση κατά πλάκας δίνει η θεραπεία με φουμαρικό διμεθυλεστέρα η οποία χορηγείται από το στόμα.
Σύμφωνα με μελέτη διάρκειας πέντε ετών, η θεραπεία με φουμαρικό διμεθυλεστέρα προσφέρει ισχυρή και μακροχρόνια αποτελεσματικότητα σε ένα μεγάλο εύρος ασθενών. Το προφίλ ασφαλείας του φουμαρικού διμεθυλεστέρα, έπειτα από μακροχρόνια θεραπεία, επιβεβαιώθηκε για όλους τους ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στους οποίους χορηγήθηκε για περισσότερο από επτά χρόνια. Επίσης, σε νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, μετα-αναλύσεις μελετών έδειξαν ότι ο φουμαρικός διμεθυλεστέρας έχει μια ισχυρή και σε βάθος χρόνου αποτελεσματικότητα στη συχνότητα υποτροπών, την εξέλιξη της αναπηρίας και τα ευρήματα της μαγνητικής τομογραφίας.
Σύμφωνα με τον Γερμανό καθηγητή κo Ραλφ Γκολντ, διευθυντή του Τμήματος Νευρολογίας του St. Josef-Hospital του Πανεπιστημίου του Ρουρ, η μελέτη ENDORSE έδειξε ότι ο φουμαρικός διμεθυλεστέρας προσφέρει σταθερά θετικά αποτελέσματα σε ένα μεγάλο εύρος ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση, συμπεριλαμβανομένων και των νεοδιαγνωσθέντων ασθενών, γεγονός που υπογραμμίζει την αξία της νέας θεραπείας στους ασθενείς.
Το νέο χάπι πρώτης γραμμής έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις υποτροπές και τις εστίες του εγκεφάλου και καθυστερεί την εξέλιξη της αναπηρίας παρουσιάζοντας παράλληλα ευνοϊκό προφίλ ασφαλείας και ανοχής. Περισσότεροι από 100.000 ασθενείς έχουν λάβει θεραπεία με φουμαρικό διμεθυλεστέρα μέσα από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κλινικών μελετών αλλά και από την κυκλοφορία του σε δεκάδες χώρες σε όλον τον κόσμο. Κυκλοφορεί ήδη στις Η.Π.Α. από τον Μάρτιο του 2013, αλλά και στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Ελβετία και αρκετές χώρες της Ε.Ε., με πρώτη τη Γερμανία, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει και στη χώρα μας το προσεχές διάστημα.
Η πολλαπλή σκλήρυνση ή σκλήρυνση κατά πλάκας είναι η πιο κοινή νευρολογική διαταραχή που προσβάλλει τους νέους ενήλικες και αποτελεί δυσλειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Αν και η ακριβής αιτιολογία της είναι ακόμη άγνωστη και μάλλον εξαιρετικά σύνθετη, θεωρείται πρωταρχικά φλεγμονώδης νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος. Πρόκειται για χρόνια αυτοάνοση πάθηση που δεν είναι μεταδοτική, δεν θεωρείται κληρονομική, δεν συνιστά διαταραχή της ψυχικής υγείας και δεν οφείλεται σε άγχος.


http://kritikou-healthpsy.gr/2014/12/neo-chapi-kathisteri-tin-exelixi-tis-sklirinsis-kata-plakas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου