Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Η «ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΕΥΚΗΣ», ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΕ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΜΕ ΚΑΣΜΑ.



ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ 1962...

Το βράδυ της 25ης Ιουνίου του 1960, η 52χρονη Αθανασία Αγγελινού ετοίμαζε το πρόγευμα του συζύγου της, Νίκου. Ο 51χρονος σύζυγός της ήταν οδηγός λεωφορείου και ξυπνούσε νωρίς κάθε πρωί, γι’ αυτό η Αθανασία, αφοσιωμένη νοικοκυρά, έφτιαχνε το πρωινό του απ’ το προηγούμενο βράδυ. Πάνω στο τραπέζι της κουζίνας, η Αθανασία τοποθέτησε ένα φλιτζάνι καφέ, βούτυρο, μαρμελάδα και δύο φέτες ψωμί. Όλα ήταν έτοιμα. Ο Νίκος ξάπλωσε στο κρεβάτι και η σύζυγός του τον ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα. Ο 51χρονος άντρας αποκοιμήθηκε σχεδόν αμέσως, αλλά η Αθανασία παρέμεινε ξύπνια.

Ο ΦΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΜΑ
Μετά από μία ώρα, η Αθανασία σηκώθηκε, προχώρησε μέχρι την ντουλάπα όπου έκρυβε έναν κασμά και επέστρεψε πάνω απ’ τον κοιμισμένο άνδρα της. Σήκωσε τον κασμά και τον χτύπησε στο κεφάλι του. Ο Νίκος ξύπνησε και προσπάθησε να αμυνθεί, αλλά η Αθανασία τον πρόλαβε και άρχισε να τον χτυπάει με λύσσα. Στο τέλος το σώμα του συζύγου της παραμορφώθηκε από τα χτυπήματα.

Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ 
Η Αθανασία, κάλυψε το πτώμα με πετσέτες, για να μην λερώσει το στρώμα του κρεβατιού. Ύστερα έβαλε σε ένα ποτήρι νερό ασπιρίνες, βερονάλ και κινίνα και τα κατάπιε. Στόχος ήταν να μην ξυπνήσει ποτέ, αλλά το κοκτέιλ φαρμάκων δεν λειτούργησε όπως ήλπιζε. Κοιμήθηκε βαριά και ξύπνησε τη νύχτα για να κάνει εμετό. Αυτό της έσωσε τη ζωή. Ξανακοιμήθηκε και όταν σηκώθηκε στις 10 το πρωί, ένιωθε χαμένη, σαν να μην είχε αντιληφθεί τι είχε κάνει.
Βγήκε στο δρόμο και ζήτησε βοήθεια από μια γειτόνισσα, για να πάει στο νοσοκομείο. Πήραν ταξί, αλλά στο δρόμο η Αθανασία θυμήθηκε τα γεγονότα της προηγούμενης νύχτας και άρχισε να κραυγάζει: “Στην αστυνομία να πάμε! Πρέπει να πάμε στην αστυνομία”. Το ταξί τις άφησε έξω από το αστυνομικό τμήμα του Αμαρουσίου και η Αθανασία μπήκε μέσα φωνάζοντας: “Σκότωσα τον άντρα μου! Πηγαίνετε σπίτι μου στην Άνω Μαγκουφάνα, οδός Χρυσοστόμου Σμύρνης 79. Θα τον βρείτε νεκρό στο κρεβάτι του”
Στην αρχή οι αστυνομικοί δεν πίστευαν τα λόγια της υστερικής γυναίκας, αλλά έστειλαν έναν άνδρα να ελέγξει το σπίτι στην Άνω Μαγκουφάνα, τη σημερινή Πεύκη. Βρήκαν το πτώμα στο κρεβάτι, όπως τους είχε ενημερώσει.

Η ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΛΙΒΑΝΙΖΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΠΙΣΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ
Ο Νίκος Αγγελινός ήταν ο δεύτερος σύζυγος της Αθανασίας. Το 1938 πέθανε ο πρώτος της άντρας, με τον οποίο είχε μια κόρη, την Μαρία. Το 1940 παντρεύτηκε τον Αγγελινό, ο οποίος ήταν και ξάδελφός της. Ο Αγγελινός ήταν ευκατάστατος και στην αρχή το ζευγάρι ζούσε αρμονικά. Όμως με την πάροδο του χρόνου, άρχισαν να συγκρούονται.
Ο Αγγελινός ήταν γυναικάς και απατούσε τη σύζυγό του συστηματικά. Όταν η Αθανασία τον κατηγορούσε για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις, εκείνος την έδερνε μέχρι να σωπάσει. Τότε η σύζυγός του άρχισε να λιβανίζει τα ρούχα, για να διώξει, όπως πίστευε, τον σατανά που υποτίθεται ότι έκρυβε μέσα του και τον οδηγούσε σε ξένα κρεβάτια. Η Αθανασία αντιμετώπιζε έντονα ψυχολογικά προβλήματα και ήταν φανατικά θρησκόληπτη, στοιχείο που την εμπόδιζε να ικανοποίησει η ίδια τις ερωτικές επιθυμίες του άντρα της. Ο Αγγελινός όμως την πίεζε συνεχώς και όταν εκείνη δεν ανταποκρινόταν, της έδειχνε φωτογραφίες γυμνών γυναικών. 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ.
Το ζευγάρι αποφάσισε να πάρει διαζύγιο, αλλά οι διαδικασίες καθυστερούσαν, γιατί η Αθανασία ζητούσε πολύ μεγάλο ποσό για τη διατροφή. Ο Αγγελινός είχε μετακομίσει για ένα διάστημα, αλλά μετά συμφιλιώθηκαν και επέστρεψε στο σπίτι. Πολύ σύντομα άρχισαν πάλι οι ξυλοδαρμοί και η σεξουαλική παρενόχληση. Μέχρι που η Αθανασία Αγγελινού έδωσε ένα τέλος στο «βασανά» της με έναν κασμά.
Αποδείχτηκε ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο, όταν βρέθηκε μία επιστολή που είχε συντάξει η δολοφόνος πριν σκοτώσει τον άντρα της. Έγραφε χαρακτηριστικά: “Όλα θα του τα συγχωρούσα, αν δεν με τυραννούσε τόσο πολύ τις νύχτες και δεν με εβασάνιζε με εκείνες τις άσεμνες φωτογραφίες γυναικών που μου έδειχνε. Με βασάνιζε και με έδερνε, γι’ αυτό αναγκάστηκα να κάνω ό,τι έκανα”.
Τον Ιανουάριο του 1961, η Αθανασία Αγγελινού καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία του συζύγου της. Εκτελέστηκε στο Γουδή στις 4 Οκτωβρίου του 1962. Ήταν μία από τις τέσσερις γυναίκες δολοφόνους που εκτελέστηκαν στην Ελλάδα.


http://www.mixanitouxronou.gr/i-dolofonos-tis-magkoufanas-pou-ekdikithike-dolofonontas-ton-apisto-sizigo-tis-me-kasma-katadikastike-ke-ektelestike-to-1962/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου