Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ...




ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ 

Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν δεν πρέπει να μιλούν. Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν δεν πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι μόνες τους. Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν όταν αρρωστήσουν πρέπει ΠΑΝΤΑ να συνοδεύονται από έναν άνδρα της οικογένειας για να πάνε στο νοσοκομείο. Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν εκλιπαρούν για βοήθεια, φωνάζουν σε όλους μας να τις ακούσουμε αλλά δεν μπορούμε. Η Μπούργκα δεν αφήνει το ουρλιαχτό τους να ακουστεί ...
Η δικτατορία της Μπούργκας ζει και βασιλεύει στο Αφγανιστάν. Η γυναίκα δεν αξίζει περισσότερο από ένα σκυλί. (δεν λέμε γατί, γιατί η γάτα ήταν το αγαπημένο ζώο του προφήτη Μωάμεθ και σίγουρα στο Αφγανιστάν, έχει καλύτερη αντιμετώπιση από μια γυναίκα). Στη χώρα των Ταλιμπάν οι γυναίκες βιώνουν τη καθημερινότητα τους, τη ζωή τους μέσα σε μια κινητή φυλακή. Τη Μπούργκα. Ένα ένδυμα βαρύ (ζυγίζει τουλάχιστον 10 κιλά το ύφασμα του), ένα ένδυμα που καλύπτει από τις τρίχες του κεφαλιού μέχρι και τους αστραγάλους μιας γυναίκας. Ολόκληρο το πρόσωπο και στο ύψος των ματιών, έχει ένα καφασωτό απλά για να βλέπουν ελάχιστα. Τίποτε δεν μένει ακάλυπτο.
Όχι το ιερό Κοράνι, ποτέ και πουθενά δεν μιλάει για συμπεριφορές κακομεταχείρισης της γυναίκας. Όχι οι ιεροί νόμοι του Ισλάμ σε καμία περίπτωση δεν αναφέρουν ότι η γυναίκα είναι κατώτερη από τον άνδρα. Πραγματικά εάν κάποιος μελετήσει το Κοράνι θα ανακαλύψει πως η θέση της γυναίκας στο σπίτι και την οικογένεια ή ακόμη και στο διαζύγιο δεν έχει να ζηλέψει το παραμικρό από μια δυτική χριστιανή. Όμως άλλο η θεωρία και άλλο η πραγματικότητα. Και στην περίπτωση των γυναικών του Αφγανισταν, η πραγματικότητα των Ταλιμπάν, είναι άγρια ​​και τραχιά.
Και ενώ η Μπουργκα στο Αφγανιστάν, όταν πρωτοεμφανίσθηκε στις αρχές του 1900, αποτελούσε σύμβολο ομορφιάς (την επέβαλε ο Σουλτάνος ​​Habibula στις 200 εξαιρετικά όμορφες γυναίκες του χαρεμιού του .Οι πρώτες Μπούργκες ήταν από μετάξι και κεντημένες με χρυσές κλωστές), σήμερα το ένδυμα αυτό είναι μια βασανιστική φυλακή 8-10 κιλών, από πολύ χοντρό καραβόπανο χωρίς δυνατότητα περιφερειακής όρασης, που η γυναίκα φοράει συνέχεια.
Η γυναίκα στο Αφγανιστάν έχει πρόβλημα εάν αρρωστήσει, και όταν πρόκειται να γεννήσει. Η μπούργκα δεν βγαίνει ποτέ και ο γιατρός που θα τις εξετάσει πρέπει να είναι γυναίκα. Αλλά γυναίκες γιατροί σπανίζουν, άρα μόνο, οι νοσοκόμες ότι κάνουν. Ακόμη και όταν ο σύζυγος πεθάνει η γυναίκα δεν έχει καμία διεκδίκηση στην περιουσία του που θα τη βοηθήσει να ζήσει. Πρέπει να φύγει από το σπίτι (και εδώ ο νόμος των Ταλιμπάν δεν έχει καμία σχέση με το νόμο του Ισλάμ, το οποίο σαφώς ορίζει και καθορίζει υπέρ της γυναίκας την περιουσία του άνδρα της).
Στο Αφγανιστάν οι γυναίκες αυτοκτονούν, απαγορεύεται να τραγουδούν απαγορεύεται να μορφωθούν. Στο Αφγανιστάν οι γυναίκες που είναι μόνες απαγορεύεται να δουλέψουν γι’ αυτό, ζητιανεύουν στην άκρη του δρόμου. Οι γυναίκες δεν αγγίζουν τα παιδιά τους.
Ακόμη και όταν είναι μωρά για να θηλάσουν. Πώς θα μπορούσαν να το κάνουν άλλωστε. Η μπούργκα είναι μια φυλακή ψυχής και ταπείνωσης. Η γυναίκα στο Αφγανιστάν λιθοβολείται, ακόμη. Θάβεται ζωντανή μέχρι τη μέση για να μην μπορεί να κουνήσει τα χέρια της και να προστατευτεί και λιθοβολείται. Ακόμη και εάν πέσει θύμα βιασμού λιθοβολείται εκείνη και όχι ο θύτης...
Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν φωνάζουν, αλλά κανείς δεν ακούει. Και όταν ακούει, υποκριτικά λέει ότι βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει την Ελευθερία και τη Δημοκρατία και δημιουργεί στρατό κατοχής ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου