Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΕΤΣΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΑΣ!


Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό, τι να κάνουν τα μωρά μέσα στην κοιλιά σας, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Όσο οι μήνες προχωρούν, αρχίζουν και δίνουν τα σημάδια τους, ότι βρίσκονται εκεί και θέλουν την προσοχή σας! Κάποιες φορές σας δίνουν κλωτσιές και κάποιες άλλες μετακινούνται από δεξιά προς τα αριστερά και το αντίθετο.
Άραγε τι κάνουν τα μωρά όλη μέρα;
Το μωράκι σας, αρχίζει και χασμουριέται από την 11η εβδομάδα της ανάπτυξής του. Όπως και σε εμάς, το χασμουρητό συνοδεύεται από τέντωμα! Καθώς το μικρό σας πλασματάκι περνά από τις διάφορες καταστάσεις ύπνου, διεγείρει όλα τα τμήματα του εγκεφάλου του και εξασκεί το νευρικό σύστημα, ώστε να είναι σε ετοιμότητα να ανταπεξέλθει στις επικείμενες επάλξεις της ζωής.
Τις λιγοστές ώρες που είναι ξύπνιο, είναι ένας μικρός εξερευνητής! Τεντώνει τα άκρα του, ενώ αρκετές φορές πιάνει τον ομφάλιο λώρο του. Όσοι οι μήνες προχωρούν, αρχίζει και σας κλωτσάει! Αυτό βέβαια, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, συμβαίνει την ώρα που εσείς είστε στο κρεβάτι κι ετοιμάζεστε για ύπνο! Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό έχει κάποια εξήγηση, καθώς εκείνη την ώρα, που είστε χαλαρή, το ίδιο χαλαροί είναι κι οι μυς της κοιλιάς σας, αφήνοντάς του χώρο για κίνηση!
Καθώς προετοιμάζεστε ψυχολογικά για τον τοκετό, μιας και οι μήνες έχουν περάσει γρήγορα, το μωρό σας θα περιορίσει τις ώρες ύπνου κατά ένα 85%! Μην ξεχνάτε ότι στις 32 εβδομάδες, ο εγκέφαλός του και το νευρικό του σύστημα, θα έχουν αναπτυχθεί όσο κατά τη γέννησή του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου