Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ....ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΚΑΝΑΡΟΥΝ KAI ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ



Μπορεί ένα όνειρο να μας απασχολεί όλη την ημέρα κυρίως όταν είναι  εφιαλτικό. Να μας βάζει σε σκέψεις και να μας κρατά σε διαρκή αγωνία σχετικά με το τι μπορεί να σημαίνει αυτό που είδαμε.
 Στο τέλος παραμερίζουμε τις όποιες αναστολές , παίρνουμε τηλέφωνο τη γιαγιά ή ανοίγουμε τον  ονειροκρίτη και ψάχνουμε ερμηνείες. Ωστόσο τα όνειρα δεν προμηνύουν το μέλλον όπως εικάζεται αλλά πολλές φορές  χτυπούν το καμπανάκι κινδύνου για την υγεία μας.
Επιστημονική έρευνα, που ανακοινώθηκε στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας αποκάλυψε, πως υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές ενδείξεις, ότι τα όνειρα σχετίζονται άμεσα με την κατάσταση της υγείας μας και μάλιστα προειδοποιούν για την εκδήλωση κάποιας ασθένειας.

Έντονο στρες
Αν βλέπετε στον ύπνο σας ότι χάνετε την πτήση της ή σας πλησιάζει ένα παλιρροϊκό κύμα είναι πιθανό να αντιμετωπίζετε έντονο στρες. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, τέτοιου είδους όνειρα βγάζουν στην επιφάνεια άγχη τα οποία πιθανόν να μη γνωρίζετε καν.
Χαμηλό σάκχαρο
Οι διαβητικοί έρχονται πολλές φορές αντιμέτωποι την νύκτα με κάποια σοβαρή πτώση του σακχάρου στο αίμα. Αν η υπογλυκαιμία συμβεί κατά τη διάρκεια του ύπνου, υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει έντονους εφιάλτες και να ξυπνήσει τον πάσχοντα. Έτσι του σώζει την ζωή.
Εγκυμοσύνη και επιλόχεια κατάθλιψη
Ισραηλινή μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 166 εγκύους  έδειξε ότι όσο πιο οδυνηρά είναι τα όνειρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης επιλόχειας κατάθλιψης.
Ψυχικές ασθένειες
Πλέον οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα  ότι οι ψυχικές  ασθένειες προκαλούν αλλεπάλληλες  διακοπές στον ύπνο και οι πάσχοντες βλέπουν τρομακτικά όνειρα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των βετεράνων του Βιετνάμ, η πλειοψηφία των οποίων  σε ποσοστό που άγγιζε το 52%  παρουσίαζε μετατραυματικό στρες. Κατά την διάρκεια του ύπνου τους   εκδήλωναν πολύ συχνά εφιάλτες, σε  σχέση  με όσους δεν έπασχαν από κάποια μορφή  ψυχική νόσο. Παράλληλα  έχει αποδειχθεί πως η Διπολική Διαταραχή είναι δυνατό να προκαλέσει πολύ ζωντανά και  τρομακτικά όνειρα.
Υψηλός πυρετός
Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, ο υψηλός πυρετός είναι πολύ πιθανό να συνοδεύεται από εφιάλτες. Έτσι, μετά από μια εφιαλτική νύχτα καλό θα ήταν την επόμενη ημέρα να βάλετε ένα θερμόμετρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου