Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΕ 3 ΚΟΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ



ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΖΗΜΙΑ

Τα ήδη υπάρχοντα φάρμακα για τη νόσο των κινητικών νευρώνων, το άσθμα και τις καρδιακές παθήσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανές θεραπείες για την σκλήρυνση κατά πλάκας (MS), σύμφωνα με νέα επιστημονικά δεδομένα.
Περίπου 500 άτομα με τελικού σταδίου MS αναμένεται να συμμετάσχουν σε κλινικές δοκιμές που θα πραγματοποιήσει ερευνητική ομάδα από το University College του Λονδίνου στην Αγγλία και τη Σκωτία, για να δουν αν τα τρία αυτά κοινά φάρμακα μπορεί να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου. Η έρευνα έχει δείξει ότι τα φάρμακα αυτά μπορεί να προστατεύσουν τον εγκέφαλο από την περαιτέρω ζημία.
Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Τζέρεμι Τσαταγουέι είπε ότι τα φάρμακα που επιλέγονται είναι οι πιο πολλά υποσχόμενοι υποψήφιοι για τη δοκιμή για να δούμε αν έχουν επίδραση στην επιβράδυνση της εξέλιξης της σκλήρυνσης κατά πλάκας. «Οι άνθρωποι με σκλήρυνση κατά πλάκας έχουν ζήσει για χρόνια με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα βρούμε μια αποτελεσματική θεραπεία για την νόσο. Αυτή η κλινική δοκιμή, αν και είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να κάνει αυτή την ελπίδα πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστική η Δρ. Σούζαν Κολίας, επικεφαλής της βιοϊατρικής έρευνας στον Σύλλογο για τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Σχολιάζοντας σχετικά την έρευνα, η καθηγήτρια Τζέιν Λώρενς, επικεφαλής επιστημονική σύμβουλος για τη Βασιλική Φαρμακευτική Εταιρεία, είπε ότι η εξεύρεση νέων ιατρικών χρήσεων των ήδη υπαρχόντων φάρμακων προσφέρει ελπίδα στους ασθενείς. «Η ασπιρίνη, για παράδειγμα, είχε βρεθεί ότι έχει πολλές θεραπευτικές χρήσεις -χρησιμοποιείται ως παυσίπονο αλλά και στην πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων και των καρδιακών παθήσεων», δήλωσε η Δρ. Τζέιν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου