Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΥΤΟ – ΑΝΑΦΛΕΞΗ (ΑΑΑ )



Ονομάζεται το φαινόμενο εκείνο που ένα σώμα φλέγεται χωρίς όμως αυτό να προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες.
Μέσα στα χρόνια δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ΑΑΑ που βγήκαν στο φως. Από το 1673 που έγινε και η πρώτη επιστημονική αναφορά στο φαινόμενο αυτό (Acta Medica and Philosophica Hafniensia) ως και σήμερα, με πρόσφατο παράδειγμα τον θάνατο του 65χρόνου Danny Vanzandt από την Οκλαχόμα των Η.Π.Α., η επιστήμη δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει αποδεδειγμένα, τόσο τα αίτια της ανάφλεξης όσο και τον τρόπο της καύσης του σώματος.

Από περιγραφές ειδικών, στατιστικά αντιλαμβανόμαστε πως:
Συνήθως το «θύμα» έχει υποστεί εγκαύματα από το πάνω σημείο του σώματος ως και τον κορμό ενώ τα πόδια μένουν ανεπηρέαστα.
Σε αντίθεση με το «θύμα» που υπόκειται σε ολοκληρωτική αποτέφρωση στα σημεία που έχει καεί (αφού δεν μένουν ούτε τα οστά του ) κανένα άλλο αντικείμενο στον χώρο δεν έχει υποστεί ζημιές, μερικές φορές ακόμα και τα ρούχα του «θύματος» είναι ανέπαφα. Σε πολλές περιπτώσεις εκδήλωσης του φαινομένου δεν έχει παρατηρηθεί ούτε οσμή, από την καύση της σάρκας που φυσιολογικά θα έπρεπε να ήταν έντονη, ούτε καν καπνός.
Τέλος διαβάζοντας μέρη από τους φακέλους των «θυμάτων» αντιλαμβανόμαστε πως μεγάλο ποσοστό αυτών ήταν αλκοολικοί, ανεξαρτήτου φύλλου ( με ένα προβάδισμα τόσο μικρό που μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο, στις γυναίκες ), ανεξαρτήτου ηλικίας ( έχουν υπάρξει θύμα σε βρεφική ηλικία ως και άτομα σε βαθιά γεράματα ),ανεξαρτήτου μορφωτικού και βιολογικού επιπέδου.
Με βάσει πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί οι αστυνομικές αρχές δεν κατατάσσουν τους θανάτους αυτούς ούτε σαν κεκαλυμμένες δολοφονίες, ούτε σαν εγκλήματα π.χ. πυρομανών.
Δυστυχώς όμως οι επίσημες αστυνομικές αναφορές παρουσιάζουν τεράστια κενά στις πληροφορίες που παραθέτουν. Προκειμένου οι υποθέσεις να κλείσουν οι επιθεωρητές παραβλέπουν στοιχεία όπως λ.χ εξωτερικές εστίες πυρός ή περιστατικά που σίγουρα συγκαταλέγονται στις περιπτώσεις ΑΑΑ βαπτίζονται ως «ΑΤΥΧΗΜΑ» και απλά να τοποθετούνται στο συρτάρι. Άρα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι υποθέσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως ΑΑΑ πληρούν τα κριτήρια που είναι απαραίτητα.
Στην προσπάθεια εξήγησης του φαινομένου πολλά σενάρια έκαναν την εμφάνισή τους. Κάποια έχοντας ένα επιστημονικό πρίσμα… και κάποια άλλα όχι.
Στα πιο διαδεδομένα επιστημονικά σενάρια αιτίας της ΑΑΑ συχνά συναντάμε την αιθανόλη, τον ηλεκτρισμό, την ακετόνη. Ενώ λιγότερο διαδεδομένα είναι η τοπολογία και ο σφαιρικός κεραυνός
Η αιθανόλη (αλκοόλ) θεωρείται από πολλούς η νούμερο ένα αιτία εμφάνισης του φαινομένου. Ίσως γιατί είναι εύκολα προσβάσιμη από τον άνθρωπο και εύφλεκτη. Με μια πιο προσεκτική ματιά αντιλαμβανόμαστε εύκολα πως τα επίπεδα αιθανόλης που απαιτούνται είναι πολύ μεγάλα, όπως επίσης και το ύψος της θερμοκρασίας που χρειάζονται.
Το ενδεχόμενο στον οργανισμός μας –o οποίος είναι ένας ασταμάτητος χημικός αντιδραστήρας- να συντελείται τυχόν δυσλειτουργία ή κάποια χημική αντίδραση που να εκδηλώνει το φαινόμενο με την βοήθεια της αιθανόλη, δεν επιβεβαιώνεται αλλά και δεν αποδεικνύεται ως τώρα.
Η ύπαρξη ηλεκτρισμού και μαγνητισμού στο ανθρώπινο σώμα είναι μια λειτουργία ή ένα χαρακτηριστικό το οποίο πολλοί από μας αγνοούμε. Και όμως είναι αποδεδειγμένο πως ο εγκέφαλός μας παράγει ηλεκτρισμό.
Μια «βλάβη» λοιπόν στην λειτουργία αυτή, ένα βραχυκύκλωμα που θα λειτουργήσει συσσωρευτικά στα ηλεκτρικά φορτία αυτά δεν αποκλείεται να είναι η αιτία του φαινομένου. Δυστυχώς όμως το σενάριο αυτό δεν γίνεται να ερευνηθεί καθώς τα σώματα είναι σε τέτοια κατάσταση, που κανένας ιατροδικαστής ως τώρα δεν μπόρεσε να αποφανθεί σχετικά με την πιθανότητα αυτή.

Η άποψη του βιολόγου B.J.Ford κερδίζει ολοένα την επιστημονική κοινότητα. Ο ίδιος υποστηρίζει πως η ακετόνη, μια οργανική ένωση που βρίσκεται ήδη στο σώμα σε μικρή ποσοστά στο αίμα και στον ιδρώτα είναι η αιτία που ο άνθρωπος αναφλέγεται χωρίς να υπάρχει κάποιος άλλος εξωτερικός παράγοντας.
Η οργανική ένωση αυτή κρίνεται αρκετά εύφλεκτη. Βάσει ιατρικών εξετάσεων έχει παρατηρηθεί και αποδειχθεί πως οι διαβητικοί, οι αλκοολικοί και άνθρωποι με καθιστικό τρόπο ζωής και κακή διατροφή τείνουν να έχουν πιο αυξημένα ποσοστά ακετόνης στο αίμα και στα ούρα τους. Η πιθανότητα εκδήλωση κάποιας υπολανθάνουσα αυξητική συγκέντρωση της οργανικής αυτής ένωσης στο ανθρώπινο σώμα, δεν έχει επιβεβαιωθεί ως τώρα.
Πειράματα σε χοίρους έχουν δείξει ότι τα σώματά τους, αναφλέγονται όταν μέσα σ’ αυτά, συγκεντρωθεί μεγάλο ποσοστό ακετόνης.
Η επιστήμη πλέον προσανατολίζεται και ερευνά αυτό το σενάριο αφού το θεωρεί πιο πιθανό.
Όταν το ενδεχόμενο της τοπολογίας, ξεκίνησε να ακούγεται αρκετοί ήταν και εκείνοι που το ασπάστηκαν. Το σενάριο αυτό ουσιαστικά βασίζεται στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που υπάρχουν στην εκάστοτε περιοχή και την επίδραση αυτών στον άνθρωπο. Αν και είναι αποδεδειγμένη η ύπαρξη τέτοιων ηλεκτρομαγνητικών φαινομένων παρ όλα αυτά δεν μπορεί να εξηγηθεί πως σε ένα σπίτι δεν αναφλέγονται όλοι οι ένοικοι παρά μόνο ένας. Αν και το επιχείρημα αυτό είναι ιδιαίτερα ακυρωτικό, παρ όλα αυτά αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία της Γης βοηθούν το φαινόμενο, το οποίο ήδη έχει όμως εκδηλωθεί. Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από τον επιστημονικό κόσμο.
Στην φύση υπάρχουν διάφορα φαινόμενα που δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Ένα από αυτά είναι και ο σφαιρικός κεραυνός. Ο σφαιρικός κεραυνός είναι μια εξαιρετικά ισχυρή ενεργειακά μάζα πλάσματος, εντελώς ευμετάβλητου μεγέθους, ακαθόριστης κίνησης και πορείας, χωρίς συγκεκριμένο χρώμα το οποίο κινείται ελεύθερα στην φύση. Λέγεται πως τα θύματα αυτά, είχαν την ατυχία να μπουν στην ακαθόριστη πορεία του.
Τα στοιχεία που υπάρχουν για το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι ελάχιστα και εντελώς σε πειραματικό στάδιο. Η συσχέτιση του φαινομένου αυτού με την ΑΑΑ κρίνεται αδύνατη και δεν επιβεβαίωνεται.
Η αδυναμία της επιστήμης, να μην μπορεί ακόμα να εξηγήσει με αποδείξεις τη ΑΑΑ και καύση, δίνει εφαλτήριο σε σενάρια με λιγότερο επιστημονικό πρίσμα, να προσεγγίσουν το φαινόμενο αυτό.
Πολλές κουλτούρες λαών είναι άμεσα συνδεδεμένες με παγανιστικές τελετές ή με μάγια (βλ voo doo).
Μαρτυρίες και γραπτά κάνουν λόγο για ξόρκια τόσο ισχυρά που μπορούν πολύ εύκολα ακόμα και από απόσταση να φέρουν το υποψήφιο «θύμα» σε διάφορες ακραία επικίνδυνες φάσεις π.χ. εγκεφαλικά επεισόδια, ασφυξία, παροξυσμούς, ακόμα και ανάσταση νεκρών.
Αν και η σύγχρονη κοινωνία δεν αποδέχεται τίποτα από τα παραπάνω και κατατάσσει την μαγεία σαν πιστεύω ανθρώπινων με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο το ποσοστό που πιστεύει ή ακόμα φοβάται τέτοιες μεθόδους παγκόσμια είναι πολύ μεγάλο.
Ένα ακόμα σενάριο που αγγίζει την σφαίρα του μεταφυσικού, θέλει τα θύματα που τελικά αναφλέγονται είναι τα άτομα που φέρουν αδιάσειστα στοιχεία για την απαγωγή τους από εξωγήινους. Με τον τρόπο αυτό οι εξωγήινοι καταφέρνουν να σβήσουν ότι στοιχεία θα πρόδιδαν επίσημα την ύπαρξή τους και τις έρευνες που κάνουν επάνω στο ανθρώπινο σώμα και στον άνθρωπο εν γένει.
Οι μαρτυρίες για εξωγήινες επισκέψεις στην Γη ολοένα και πληθαίνουν. Πολλά από τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι κατασκευασμένα και πατούν πάνω στην ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει. Παρ’ όλα αυτά έχουν υπάρξει φωτογραφίες και videos που έπειτα από ενδελεχή έλεγχο δεν εντοπίστηκε τεχνική επεξεργασία.
Η αποτέφρωση των θυμάτων καθιστά την περαιτέρω έρευνα του σώματος, αδύνατη.
Οι θιβετιανοί μοναχοί είναι ευρέως γνωστοί για τις ιδιαίτερες δυνάμεις που έχουν αναπτύξει με τον τρόπο ζωής και σκέψης τους.
Είναι αποδεδειγμένο και επιστημονικά αποδεκτό πως οι μοναχοί αυτοί έχουν την ικανότητα να αυξάνουν συνειδητά την θερμοκρασία του σώματός τους κατά μερικές μονάδες (8-8,5C). Οπαδοί της άποψης αυτής υποστηρίζουν πως αφού ο ανθρώπινος εγκέφαλος συνειδητά μπορεί να ελέγξει την θερμοκρασία του σώματός του, δεν είναι καθόλου απίθανο να μπορεί να το πραγματοποιεί και ακούσια, χωρίς δλδ. την θέληση του ατόμου.
Το ερώτημα αν υπάρχουν κρυμμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο που «κοιμούνται» ή έχουν παραγκωνιστεί με τον τρόπο και τον ρυθμό ζωής μας, ανεπίσημα η επιστήμη το επιβεβαιώνει, με πειράματα σε άτομα που παρουσιάζουν ιδιαίτερες ικανότητες.
Ακόμα κι αν αποδεχτούμε κάποιο από τα παραπάνω σενάρια ως αίτιο της ΑΑΑ, το ερώτημα της καύσης παραμένει ανοικτό.
Η θερμοκρασία που απαιτείται για την καύση του σώματος σε τέτοιο βαθμό (καίγονται μέχρι και τα οστά) είναι πάρα πολύ υψηλή.
Πώς γίνεται σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες, τα σεντόνια από γυναίκα που αποτεφρώθηκε στο κρεβάτι της, να μη έχουν υποστεί καθόλου ζημιές; Ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε καταστραφεί όλος ο περιβάλλοντας χώρος; Γιατί συνήθως τα πόδια δεν καίγονται; Γιατί δεν παρατηρείται οσμή; Ή έστω καπνός στον χώρο; Απορίες που προσθέτουν στο φαινόμενο ένα μυστηριακό χαρακτήρα.
Όλα αυτά και σίγουρα ακόμη περισσότερα ερωτήματα ακόμα δεν μπορούν να τεκμηριωθούν με επιστημονικές αποδείξεις. Το μόνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι πως η θερμότητα στο σώμα μας δεν είναι μια αμετάβλητη μονάδα.
Είμαστε άραγε σε θέση να κατανοήσουμε σε όσο βάθος χρειάζεται τον ανθρώπινο εγκέφαλο;
Έχουμε δει όλο το φάσμα των χημικών αντιδράσεων ή  όλες τις πιθανές βλάβες – δυσλειτουργίες που συντελούνται στο ανθρώπινο σώμα;
Υπάρχει περίπτωση κουλτούρες ξεχασμένες από τις σύγχρονες κοινωνίες να κρύβουν γνώσεις και αλήθειες, απευθείας από την φύση;
Το κάθε σενάριο κρίνεται πιθανότερο ανάλογα με την προσωπικότητά μας και τα πιστεύω μας
Μπορεί ακόμα να υπάρχουν πολλά «γιατί» και «πως» ένα όμως είναι σίγουρο, πως η ΑΑΑ είναι ένα καταγεγραμμένο φαινόμενο και όχι μύθος.
Είναι ένα φαινόμενο που η επιστήμη εξετάσει και προσπαθεί να βρει απαντήσεις.
Μέχρι τότε ο θάνατος του Danny Vanzandt μένει ανεξακρίβωτος και φάκελος του φαινομένου στα ανεξήγητα παραμένει ακόμα ανοικτός.
Το φαινόμενο κρίνεται ενεργά μεταφυσικό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου