Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΠΟΠΚΟΡΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΝ!!!



Ξεχάστε με ότι είχατε συνδέσει μέχρι σήμερα το ποπκόρν. Ξεχάστε τις θερμίδες, ξεχάστε τις σκοτεινές αίθουσες του κινηματογράφου, ξεχάστε τα όλα. Αυτό που μπορείτε να κρατήσετε είναι η απίστευτη μυρωδιά του φρεσκοψημένου ποπκόρν, που γαργαλάει τα ρουθούνια και ο ήχος από τα καλαμπόκια που σκάνε. Επίσης μπορείτε να κρατήσετε κάτι σημαντικό για την υγεία σας. Το ποπκόρν σε αντίθεση με τα άλλα σνακς, κάνει καλό στην υγεία, επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα από τις ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες, τις πολυφαινόλες. Θυμηθείτε τι καλύτερο από ένα θερινό κινηματογράφο (τώρα που είναι και καλοκαιράκι) με δροσερό αναψυκτικό και μπόλικο ποπ κορν;
Είναι τόσο μεγάλη η περιεκτικότητα του μάλιστα σε αντιοξειδωτικά, που συγκρίνεται με εκείνη που υπάρχει στα φρούτα και τα λαχανικά. Τα νέα δεδομένα παρουσίασε ο καθηγητής Τζόε Βίνσοςν από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, ο οποίος ανέφερε ότι οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στο ποπκόρν είναι περισσότερο ευεργετικές από των φρούτων και των λαχανικών για έναν λόγο. Το ποπκόρν περιέχει μόνο 4% νερό, ενώ στα φρούτα και λαχανικά, όπου το νερό φθάνει το 90%, οι πολυφαινόλες είναι πιο διαλυμένες και άρα λιγότερο ευεργετικές.
Αλλά υπάρχει και η φλούδα του ποπκόρν (εκείνη που καμιά φορά σφηνώνει ανάμεσα στα δόντια μας, όταν το τρώμε), η οποία κρύβει πολλά ευεργετικά μυστικά. Οι ερευνητές ανακάλυψαν λοιπόν, ότι η φλούδα του ποπκόρν, στην πραγματικότητα είναι το πιο υγιεινό μέρος, επειδή περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση πολυφαινολών και ινών. Συνολικά, η νέα έρευνα έδειξε ότι το ποπκόρν περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες από τους ξηρούς καρπούς και έως 15 φορές περισσότερες σε σχέση με τα τσιπ τορτίγια και τα πλήρη δημητριακά. Μια μερίδα ποπκόρν περιέχει έως 300 mg πολυφαινολών έναντι 114 mg μιας μερίδας γλυκού καλαμποκιού και 160 mg μιας μερίδας φρούτων (κατά μέσο όρο).
«Το ποπκόρν ίσως είναι το τέλειο σνακ. Είναι το μόνο που περιέχει 100% ανεπεξέργαστα πλήρη δημητριακά. Όλα τα άλλα είναι επεξεργασμένα και διαλυμένα με άλλα συστατικά. Ακόμα και στα λεγόμενα ‘πλήρη δημητριακά’, αυτό ισχύει μόνο για το 51% του βάρους τους. Ενώ στο ποπκόρν μία μερίδα καλύπτει πάνω από το 70% της ημερήσιας κατανάλωσης πλήρων δημητριακών. Ο μέσος άνθρωπος τρώει μόνο τη μισή αναγκαία ποσότητα πλήρων δημητριακών μέσα στη μέρα και έτσι το ποπκόρν μπορεί να συμπληρώσει την ποσότητα που λείπει και μάλιστα με πολύ ευχάριστο τρόπο»,δήλωσε ο Βίνσον.
Όμως μεγάλο ρόλο παίζει ο τρόπος που το ποπκόρν μαγειρεύεται, ετοιμάζεται και σερβίρεται. Αν είναι μαγειρεμένο με πολύ λάδι ή με κακής ποιότητας βούτυρο, όπως συχνά συμβαίνει στους κινηματογράφους, και αν, επιπλέον, είναι βουτηγμένο στο αλάτι, τότε το ποπκόρν περιέχει άφθονα λίπη και θερμίδες και δεν κάνει καλό στην υγεία. Το ιδανικό είναι να φτιάχνει κάποιος το ποπκόρν στο σπίτι του, με υλικά που ξέρει και όχι στον φούρνο μικροκυμάτων γιατί πάλι αυξάνονται το λίπος και οι θερμίδες.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Αμερικανό ερευνητή, σε καμία περίπτωση το ποπκόρν δεν αποτελεί υποκατάστατο των φρούτων και λαχανικών, τα οποία οπωσδήποτε πρέπει να περιέχει μια ισορροπημένη διατροφή, καθώς αυτά περιέχουν βιταμίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες, που δεν υπάρχουν στο ποπκόρν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου