Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΚΡΥΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;


Εάν σας αρέσει το κρύο και τα χιονισμένα τοπία δεν έχετε τίποτα άλλο παρά να επισκεφθείτε την Γιακούτσκ. Πρόκειται για την πιο κρύα πόλη του κόσμου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού TIME και βρίσκεται στην ανατολική Σιβηρία.
Εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Λένα και βρίσκεται περίπου 5.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα. Ιδρύθηκε το 1632 από τους Κοζάκους και σήμερα έχει 270.000 μόνιμους κατοίκους.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του περιοδικού οι κάτοικοι είναι εκπαιδευμένοι στο να αντέχουν τις ακραίες και αντίξοες συνθήκες της περιοχές. Η θερμοκρασία τον χειμώνα κάνει συχνές «βουτιές» φτάνοντας έως και το εξωπραγματικό -50 βαθμούς Κελσίου! Από την άλλη το καλοκαίρι αγγίζει τους 30 βαθμούς.
Ο δημοσιογράφος περιγράφει γλαφυρά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της πόλης λέγοντας πως οι ντόπιοι τον κοίταζαν έντονα για να δουν, όπως ο ίδιος λέει, πως θα αντιμετωπίσει το κρύο. Το πρώτο πράγμα που τον ρώτησαν ήταν «έχεις σκουφί ή γάντια»;
Τέλος να σημειωθεί πως η πόλη είναι γνωστή -εκτός από τις πολικές θερμοκρασίες- και για την εξόρυξη των διαμαντιών, παρέχοντας το ένα πέμπτο της παγκόσμιας παραγωγής του πολύτιμου ορυκτού.


http://gr.news.yahoo.com/ ποια-είναι-η-πιο-κρύα-πόλη-στον-κόσμο-073630105.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου