Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ, ΛΙΝΚΟΛΝ, ΒΟΣΤΩΝΗ: ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 15η ΑΠΡΙΛΙΟY


Η είδηση της βομβιστικής επίθεσης στην Βοστώνη με τρία θύματα και πολλούς τραυματίες έχει σοκάρει τον πλανήτη. Λίγες ώρες μετά, ωστόσο, οι λάτρεις των σεναρίων συνωμοσίας άρχισαν να ψάχνουν θεωρίες πίσω από το τραγικό περιστατικό.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα λένε, το μυστικό κρύβεται πίσω από την ημερομηνία του τραγικού περιστατικού που είναι η 15η Απριλίου. Την ίδια ημέρα σύμφωνα με τους λάτρεις των αριθμών, βυθίστηκε ο Τιτανικός και δολοφονήθηκε ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Αβραάμ Λίνκολν.

ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛΝ
Στις 14 Απριλίου 1865, ενώ βρισκόταν σε θεωρείο στο Θέατρο Φορντ της Ουάσιγκτον, ο Τζον Γουίλκς Μπουθ, ηθοποιός και φανατικός υποστηρικτής των Νοτίων, τον πυροβόλησε με μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ αμέσως μετά φώναξε στα λατινικά «Sic semper tyrannis», δηλαδή «Έτσι πάντα στους τυράννους». Ο Λίνκολν μεταφέρθηκε σε γειτονικό σπίτι σε κωματώδη κατάσταση, όπου και εξέπνευσε νωρίς το πρωί της 15ης Απριλίου. Ο δολοφόνος του κυνηγήθηκε από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και πολιορκήθηκε σε έναν αχυρώνα στη Βιρτζίνια μετά από 12 μέρες, όπου και τραυματίστηκε από πυροβολισμό των διωκτών του, πεθαίνοντας λίγο αργότερα.

ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ
Ο Τιτανικός ήταν στην εποχή του κυριολεκτικά ένα θαύμα της ναυπηγικής, αποτελώντας ένα πρωτοποριακό τύπο πλοίου. Ενσωμάτωνε πολλές καινοτομίες για την εποχή του: ανελκυστήρες για γρήγορη πρόσβαση στα διάφορα καταστρώματα, χαμάμ, γυμναστήριο, πισίνα, ταχυδρομείο και υπέρμετρη πολυτέλεια. Ιδιαίτερα το σέρβις και το φαγητό που πρόσφερε στους επιβάτες της Α΄ θέσης, ήταν πολύ πλουσιότερο και από τα αντίστοιχα των σύγχρονων ξενοδοχείων 5 αστέρων. Για πολλούς εκείνη την εποχή χαρακτηριζόταν και ως το «αβύθιστο πλοίο» και τούτο διότι ουσιαστικά ήταν δύο πλοία, το ένα εντός του άλλου, όπου το ενδιάμεσο κενό αποτελείτο από τα πρωτοποριακά για τότε διπύθμενα, καθώς και πλευρικοί χώροι δεξαμενών.
Στις 23:40 τη 14 Απριλίου 1912, συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό, νοτιοανατολικά της Νέας Γης. Παρ’ όλες τις προσπάθειες που έγιναν να αποφύγει την σύγκρουση, (πίσω ολοταχώς, στροφή αριστερά) το μοιραίο δεν άργησε να γίνει καθώς το πλοίο είχε αναπτύξει την μέγιστη ταχύτητα, γιατί ήθελαν να φτάσουν στο λιμάνι της Νέας Υόρκης πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Το παγόβουνο έσκισε το κύτος του πλοίου, ξεκινώντας από την πλώρη, όπου κατέστρεψε και τα 5 στεγανά μέρη του πλοίου επιτρέποντας την εισροή υδάτων στο σκάφος. Η βύθισή του παρέσυρε στο θάνατο γύρω στους 1.500 ανθρώπους με τους υπόλοιπους 700 να βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους και να παρακολουθούν το τραγικό γεγονός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου