Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ «ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ»

 Την ύπαρξη «χωριών του καρκίνου» παραδέχτηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος της Κίνας, πολλά χρόνια μετά τις πληροφορίες για αυξημένα κρούσματα της νόσου σε ορισμένες περιοχές με σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης.
Σε έκθεση του κινεζικού υπουργείο αναφέρεται ότι «επικίνδυνες τοξικές χημικές ουσίες έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο νερό και την ατμόσφαιρα και σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν ακόμα και «χωριά του καρκίνου».
Η έκφραση «χωριά του καρκίνου» δεν είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες συχνά αντιμετωπίζουν τη δυσαρέσκεια των κατοίκων για την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσής τους εξαιτίας των βιομηχανικών αποβλήτων, της παρουσίας τοξικών ουσιών στο νερό και μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.
Η ρύπανση έχει αυξηθεί αισθητά στην Κίνα με την ταχεία εκβιομηχάνιση της χώρας κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Πολλές κινεζικές μεγαλουπόλεις είναι μεταξύ των πόλεων με τη μεγαλύτερη ρύπανση στον πλανήτη.
Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι γίνεται χρήση «επικίνδυνων χημικών ουσιών» που είναι απαγορευμένες στις αναπτυγμένες χώρες και οι οποίες μπορεί να απειλήσουν μακροπρόθεσμα την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου