Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ;


Η καθημερινότητα και συγκεκριμένα οι 8 ώρες πίσω από ένα γραφείο, με τα μάτια καρφωμένα στον υπολογιστή, οδηγούν σε κακές συνήθειες, που υιοθετούν οι περισσότεροι υπάλληλοι ασυναίσθητα. Γνωρίζετε ποιες είναι αυτές;

Ακουστικά…στο κόκκινο
Σε αρκετές δουλειές χρειάζεται πολλές φορές να χρησιμοποιείτε ακουστικά προκειμένου να ακούσετε κάτι, χωρίς φυσικά να ενοχλείτε τους συναδέλφους σας. Προσοχή όμως, καλό θα ήταν να έχετε τα δικά σας ακουστικά, τα οποία και πρέπει να ανανεώνετε ή να καθαρίζετε ανά διαστήματα, προκειμένου να μη γίνουν εστίες μικροβίων. Επίσης, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή και στην ένταση των ακουστικών σας, καθώς υπάρχει περίπτωση θα προκαλέσετε βλάβη στο τύμπανο σας.

Κάντε ένα διάλειμμα
Είναι πολύ εύκολο στην καθημερινότητά σας να παρασυρθείτε λόγω φόρτου εργασίας και να ξεχάσετε να ξαναγεμίσετε το ποτήρι με το νερό σας ή να παραλείψετε το μεσημεριανό σας ή ακόμα και να αφαιρεθείτε τόσο, ώστε να μην κάνετε ένα διάλειμμα. Ωστόσο πρέπει να θυμάστε ότι τρία μικρά δεκάλεπτα διαλείμματα, στη διάρκεια ενός οκταώρου, είναι αν μη τι άλλο ένας σεβαστός χρόνος που χρειάζεται το σώμα και το μυαλό σας για να ηρεμήσουν και να «επαναφορτίσουν» τις μπαταρίες τους. Με τον τρόπο αυτό και θα «σπάτε» τις 8 ώρες του γραφείου, ώστε να αισθάνεστε πιο ξεκούραστοι και θα είστε πιο αποδοτικοί.

Ο αποπροσανατολισμός του φαγητού
Η τακτική του να φέρνετε υγιεινό φαγητό από το σπίτι στο γραφείο είναι μία αρκετά καλή κίνηση, που σας βοηθά να διατηρήσετε μία ισορροπημένη διατροφή και παράλληλα να μειώσετε τα έξοδά σας. Ωστόσο το να τρώτε πάνω στο γραφείο, δεν είναι και ότι πιο υγιεινό με ένα σωρό μικρόβια τριγύρω.
Ένα ακόμα μειονέκτημα του να τρώτε στο γραφείο στο οποίο εργάζεστε, είναι ότι η διαδικασία του φαγητού γίνεται απερίσκεπτα και έτσι μπορεί να καταναλώσετε περισσότερο φαγητό από όσο στην πραγματικότητα θα θέλατε. Μία καλή λύση είναι να κάνετε ένα διάλειμμα και να πάτε σε κάποιον άλλον χώρο, όπως ένα κυλικείο για παράδειγμα, προκειμένου να απολαύσετε το γεύμα σας.

Το «ασυναίσθητο» σταυροπόδι
Μπορεί να μην το έχετε καν σκεφτεί, αλλά οι πιθανότητες να σταυρώνετε τα πόδια σας τις ώρες που κάθεστε και εργάζεστε στο γραφείο σας είναι πάρα πολλές. Και όσο άνετη και αν σας φαίνεται αυτή η στάση, η αλήθεια είναι ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση της πίεσης στα πόδια σας, κάτι που μπορεί να είναι η βασική αιτία για τους έντονους πόνους που αισθάνεστε στην πλάτη.
Προσπαθήστε να κρατήσετε τα γόνατά σας χωρίς να τα σταυρώνετε και ακουμπήστε την πλάτη σας σε τέτοια στάση ώστε να μην «καμπουριάζετε», προκειμένου να αποφύγετε τους πόνους της. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι καλό είναι να κουνάτε τα πόδια σας και το σώμα σας ή ακόμα και να περπατάτε κατά τη διάρκεια του οκταώρου, ώστε να μην αισθάνεστε αυτό το μόνιμο πιάσιμο στους μυς σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου