Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ… ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ

Οι ιστορίες με φαντάσματα μας εξιτάρουν. Ασκούν πάνω μας μία παράξενη γοητεία. Νιώθουμε σαν τα παιδιά που πειράζουν τις πρίζες… Φοβόμαστε, αλλά θέλουμε να μάθουμε «τι συμβαίνει εκεί μέσα». Θα μέναμε όμως, έστω και για ένα βράδυ, σε ένα στοιχειωμένο δωμάτιο; Όσο κι αν λέμε στον εαυτό μας ότι «φαντάσματα δεν υπάρχουν», πώς θα αντιδρούσαμε σε έναν παράξενο θόρυβο, τη νύχτα, σε ένα σπίτι που, για παράδειγμα, κάποτε έγινε το σκηνικό για μία στυγερή δολοφονία;
Δείτε αυτές τις περιπτώσεις:

Η έπαυλη Γουίντσεστερ (Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια)
Η έπαυλη αυτή ανήκει σε μία ιδιόρρυθμη εκατομμυριούχο, η οποία δέχεται επισκέπτες που μπορούν να διανυκτερεύσουν και να πάρουν μία γεύση από «στοιχειωμένο σπίτι». Είναι ένας λαβύρινθος από δωμάτια και διαδρόμους. Η ιδιοκτήτρια διαμόρφωσε τους κυκλικούς διαδρόμους, ώστε να μπορεί να «ξεγελά» τα φαντάσματα.

Ο Λευκός Οίκος
Με τόση ιστορία που κουβαλά αυτό το κτίριο, θα ήταν παράδοξο αν δεν υπήρχαν σχετικές ιστορίες για φαντάσματα. Το πιο διάσημο φάντασμα που κυκλοφορεί στην προεδρική κατοικία των Η.Π.Α., είναι αυτό του Αβραάμ Λίνκολν. Το έχει δει, μεταξύ άλλων και ο Γουίνστον Τσόρτσιλ!

Έπαυλη ΛαΛορί (Νέα Ορλεάνη)
Ο θρύλος λέει ότι η έπαυλη ήταν το μέρος όπου η πλούσια κυρία ΛαΛορί υπέβαλε σε βασανιστήρια τους σκλάβους της, τον 19ο αιώνα. Οι επισκέπτες λένε ότι τη νύχτα ακούγονται ουρλιαχτά και ήχοι από αλυσίδες στους διαδρόμους.

Το σπίτι της Λίζι Μπόρτνεν (Μασαχουσέτη)
Μέσα σε αυτό το σπίτι η Λίζι Μπόρντεν σκότωσε με τσεκούρι τους γονείς της. Αυτό αρκεί…

Κρουαζιερόπλοιο Queen Mary
Το πλοίο έχει πλέον παροπλιστεί και λειτουργεί ως ξενοδοχείο, ωστόσο, οι επισκέπτες έχουν δει φαντάσματα ενός ναύτη που σκοτώθηκε μέσα στο μηχανοστάσιο, μίας γυναίκας που είχε πέσει στη θάλασσα και δύο παιδιών που είχαν πνιγεί στην πισίνα του πλοίου.

Φυλακές Αλκατράζ
Οι πλέον διαβόητες φυλακές του κόσμου, δεν θα μπορούσαν παρά να «φιλοξενούν» τα φαντάσματα των πιο διαβόητων κακοποιών, όπως του Αλ Καπόνε.

Έπαυλη των Μύρτιλλων (Λουιζιάνα)
Λέγεται ότι αυτό είναι το πιο στοιχειωμένο σπίτι των Η.Π.Α. Οι επισκέπτες έχουν αναφέρει όχι ένα ή δύο, αλλά 12 φαντάσματα στα δωμάτιά του!

Έπαυλη Λεμπ (Μισούρι)
Η έπαυλη υπήρξε σπίτι μίας οικογένειας που σημαδεύτηκε από τραγικούς θανάτους. Σήμερα είναι αξιοθέατο για ανθρώπους που θέλουν να… γνωρίσουν φαντάσματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου