Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΤΑΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ


του Βαγγέλη Μακρή, www.lifo.gr

Το τελευταίο του σχόλιο για τους άθεους και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η πιο καθαρή κουβέντα που έχει ξεστομίσει παπάς σε αυτή τη χώρα. 
Ένα ταμπού χρόνων για την Ελληνική Εκκλησία πεθαίνει σε ένα απόγευμα: Ένας παπάς δηλώνει ότι χειρότερο από το να είσαι άθεος είναι να είσαι χρυσαυγίτης!
Μέχρι τώρα η λέξη «άθεος» συνοδευόταν από την λέξη «αμαρτία» για την Εκκλησία. Και ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου να ήσουν, μυρμήγκι να μην είχες πειράξει, έβγαινε ο παπάς και σου έλεγε: «Σόρι άθεος, μπλα, μπλα η Βίβλος λέει αυτά γκόου του χελ ντάρλινγκ».
Και επιτέλους βρίσκεται ένας άνθρωπος που μπορεί να είναι παπάς αλλά πατάει με τα πόδια του στην γη, αφήνει για λίγο Αναστάσεις και Σταυρώσεις, μιλάει για το ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και σου λέει πεντακάθαρα: Υπάρχει σοβαρό θέμα με την οργάνωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Αυτό το ρημαδιασμένο ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ που δεν απασχόλησε σχεδόν ποτέ την Εκκλησία γίνεται επιτέλους θέμα. Ο κόσμος είχε αρπάξει φωτιά και ο άλλος έλεγε ανέκδοτα και «Σας πάω» μήπως και χαλάσει η pop εικόνα του. Η επιστήμη έκανε νέες ανακαλύψεις και ο άλλος νόμιζε ότι το σωματίδιο του Higgs είναι το χαπάκι του διαβόλου.
Τώρα περπατάμε στα αποκαΐδια και έχουμε τον άλλο να μιλάει για τις πίπες και την αμαρτία! Καταλαβαίνεις μέσα σε τι σινάφι βγήκε και μίλησε ο άνθρωπος;
Από την άλλη φαίνεται η εξυπνάδα αυτού του ανθρώπου με τις δηλώσεις του. Προσπαθεί να περάσει το μήνυμα κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ακόμα και στους πιο πιστούς χριστιανούς που μπορεί να έχουν φάει το παραμύθι της οργάνωσης, χωρίς να τους σοκάρει. Χρησιμοποιεί τα ίδια τα όπλα της εκκλησίας για να το πετύχει: Τα λόγια του Ευαγγελίου!
Λόγια τα οποία τα χρησιμοποιούν άλλοι παπάδες για να σου πουν ότι είσαι αμαρτωλός, αυτός τα χρησιμοποιεί για να καταδικάσει βίαιες ενέργειες μιας οργάνωσης. Μια πράξη στα όρια του μοντέρνου μέσα σε μια σκουριασμένη Εκκλησία.
Όλα αυτά βέβαια γίνονται χωρίς στήριξη από τους άλλους μητροπολίτες. Αντί να βγει σύσσωμη η Ελληνική Εκκλησία για να τον στηρίξει, λουφάζουν μήπως χάσουν κανένα πιστό. Δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι και οι πιστοί θα αλλάξουν όπως αλλάζει η εποχή μας. Θα απαιτούν στο μέλλον οι «εκπρόσωποι του θεού στη γη» να πατάνε όντως στην γη και να μην ασχολούνται μόνο με χερουβίμ και ύμνους. Θα απαιτήσουν να είναι πιο ανθρώπινοι παπάδες. Αν είναι έξυπνοι και θέλουν το «μαγαζάκι τους» να επιβιώσει θα αντιληφθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα τις ανάγκες των καιρών.

Υ. Γ. Ποιος να μου το λεγε ότι ο μοναδικός άνθρωπος μέχρι στιγμής που θα μου έκανε θετική εντύπωση και θα έγραφα δυο φορές για αυτόν και μάλιστα με διαφορά λίγων ημερών θα ήταν ένας παπάς…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου