Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΠΙΟ... ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ!


Γύρη, ρετσίνι, ξηροί καρποί, μέλισσες είναι κάποια από τα ελάχιστα πράγματα που μπορεί να είναι κανείς αλλεργικός. Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν καταγράψει αλλεργίες που δεν φαντάζεστε...

ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΠΥΡΑ
Ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε έναν Ιταλό, ο οποίος είναι αλλεργικός σε ένα είδος πρωτεΐνης που υπάρχει στο κριθάρι στις περισσότερες μπύρες. Τα συμπτώματα σύμφωνα με ερευνητές ποικίλλουν σε κάθε περίπτωση, από πονοκεφάλους και ναυτία μέχρι φαγούρα στο δέρμα και ρινική συμφόρηση. Ευτυχώς για τους λάτρεις της μπύρας στις περισσότερες περιπτώσεις η αλλεργία αυτή ανιχνεύεται στα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου. Στο νερό.
Σε εσάς που σας φάνηκε παράξενη ή και βασανιστική η αλλεργία στην μπύρα, μάθετε ότι υπάρχει αλλεργία στο νερό. Είναι τόσο σπάνια βέβαια που μόνο 30 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί έως σήμερα. Οι άνθρωποι που πάσχουν από «υδατογενή κνίδωση», όπως ονομάζεται, εμφανίζουν εξανθήματα στην επαφή με το νερό (οποιασδήποτε προέλευσης) συνήθως όταν είναι πάνω από 2-3 λεπτά. Ένα χαλαρωτικό μπανάκι για τον περισσότερο κόσμο, είναι βασανιστικό για αυτούς που πάσχουν από αυτή την αλλεργία.

ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ
Μπορεί να είναι γνωστό ότι η έκθεση στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες είναι επιβλαβής, αλλά όχι σε σημείο που μόλις εκτεθεί το δέρμα στον ήλιο να εμφανιστούν εξανθήματα, εξογκώματα, φαγούρα και ναυτία. Δεν πρόκειται απλά για μια υπερευαισθησία του δέρματος, καθώς οι λίγοι άνθρωποι που πάσχουν από «ηλιακή κνίδωση» δεν μπορούν να εκτεθούν καθόλου στην υπεριώδη ακτινοβολία, στη UV ακτινοβολία ή μερικές φορές ακόμη και μόνο στο ορατό φως.

ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
Όσο αστείο και αν ακούγεται, υπάρχει αλλεργία στα κέρματα και συγκεκριμένα στο νικέλιο που περιέχουν και όχι μόνο. Δεν είναι τόσο σπάνια αλλεργία και οι γιατροί συστήνουν την αποφυγή της επαφής με το συγκεκριμένο μέταλλο. Πώς μπορεί να γίνει αυτό βέβαια; Ας ελπίσουμε ότι οι πάσχοντες έχουν την δυνατότητα να προτιμούν τα χαρτονομίσματα.

ΣΤΟ ΚΡΥΟ
Ευτυχώς και αυτή η αλλεργία είναι σπάνια, καθώς μπορεί να γίνει απειλητική για την ζωή του ατόμου που πάσχει από αυτή. Τα πρώτα συμπτώματα είναι εξανθήματα και φαγούρα, αλλά σε πιο σοβαρές περιπτώσεις προκαλεί ξαφνική πτώση στην πίεση του αίματος που μπορεί να οδηγήσει σε λιποθυμία, σοκ και σπανιότερα σε θάνατο. Οι γιατροί συνιστούν όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη του δέρματος σε χαμηλές θερμοκρασίες και την αποφυγή της επαφής με κρύο νερό ή την έκθεση σε κρύο αέρα.

ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Για τους περισσότερους η χρήση του κινητού τηλεφώνου, του υπολογιστή και η οδήγηση αυτοκινήτου είναι καθημερινές δραστηριότητες που διευκολύνουν τη ζωή τους. Υπάρχουν όμως και αυτοί που στερούνται οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει σχέση με την τεχνολογία. Κι όμως υπάρχει αλλεργία στην σύγχρονη τεχνολογία. Δεν έχει καταγραφεί ακόμη τυπικά ως αλλεργία, καθώς οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που εμφανίζουν επώδυνα εξανθήματα και πρηξίματα. Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται όταν ο πάσχων βρίσκεται σε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που δημιουργείται από ηλεκτρονικές συσκευές.

ΣΤΟ ΣΠΕΡΜΑ
Το πιο παράξενο αυτή της αλλεργίας είναι ότι δεν πλήττει μόνο γυναίκες, που μπορεί να έχουν αλλεργία στο σπέρμα, αλλά και άντρες, που στην ουσία μπορεί να είναι αλλεργικοί στο ίδιο τους το σπέρμα. Τα άτομα που την παρουσιάζουν είναι αλλεργικοί στην επαφή με το πλάσμα του ανθρώπινου σπέρματος και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κυρίως εξανθήματα και δυσκολία στην αναπνοή. Η χρήση προφυλακτικού είναι φυσικά μια λύση, αν πρόκειται για γυναίκα, αλλά υπάρχει και θεραπεία που περιλαμβάνει επαλείψεις σπέρματος αραιωμένου με νερό στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και ενέσεις ανοσοθεραπείας που περιέχουν μικρές ποσότητες σπέρματος. Η μέθοδος αυτή, σε συνδυασμό με τακτική επαφή (2-3 φορές την εβδομάδα) έχει αποτέλεσμα σύμφωνα με έρευνες καθώς συνηθίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου