Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ


Η μποτίλια είχε ριχτεί στη θάλασσα σχεδόν έναν αιώνα πριν

Ένα μήνυμα σε μια γυάλινη φιάλη βρέθηκε τελικά από ένα Σκωτσέζο αφού πρώτα πέρασε σχεδόν ένας αιώνας από τότε που ρίχτηκε στη θάλασσα! Ο Andrew Leaper κατέλαβε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες καθώς ήταν ο άνθρωπος που βρήκε το παλαιότερο γράμμα σε μπουκάλι. Το βρήκε ενώ έπλεε με το σκάφος του ανατολικά των νησιών Shetland στα ανοιχτά των βόρειων ακτών της Σκωτίας.
Το μπουκάλι είχε ριχτεί στη θάλασσα πριν από 98 χρόνια, τον Ιούνιο του 1914 από τον καπετάνιο CH Brown σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού B.B.C. Αν και πολλοί θα περίμεναν να διαβάσουν ένα δραματικό γράμμα, στην πραγματικότητα το περιεχόμενο της μποτίλιας είναι πολύ πιο πεζό. «Παρακαλώ δηλώστε που και πότε βρέθηκε αυτό το γράμμα και έπειτα πηγαίνετέ το στο κοντινότερο ταχυδρομείο», γράφει το μήνυμα. «Θα ενημερωθείτε σε απάντηση που και πότε ρίχτηκε στη θάλασσα. Στόχος μας είναι να βρούμε την κατεύθυνση των ρευμάτων της Βόρειας Θάλασσας». Η αμοιβή για αυτόν που θα έκανε τα παραπάνω θα ήταν 6 πένες.
Η μποτίλια είναι μία από τα συνολικά 1.890 που σχεδιάστηκαν να ριχτούν στη θάλασσα προκειμένου να καταγραφούν τα ρεύματα γύρω από τη Σκωτία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου