Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΦΑΓΗΤΟ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ & ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Το φαγητό δίνει μια άλλη νότα στη ζωή μας και χωρίς αυτό δε μπορούμε να ζήσουμε. Σας παρουσιάζουμε διάφορα ενδιαφέροντα και παράξενα στοιχεία γύρω από αυτό, που πιθανότατα δε γνωρίζατε!...

1.Η σοκολάτα γάλακτος εφευρέθηκε από τον Daniel Peter, ο οποίος πούλησε την ιδέα στον γείτονά του Henri Nestlé. Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι…
2.Για να παράγουν ένα κιλό μέλι, οι μέλισσες πρέπει να επισκεφθούν 4 εκατομμύρια λουλούδια και να διανύσουν απόσταση ίση με 4 φορές τον γύρο της Γης.
3.Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο, το οποίο λειτουργεί ακόμα, είναι το «St. Peter’s Stiftskeller» στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Ξεκίνησε ως μοναστήρι που είχε μια ταβέρνα για τους ταξιδιώτες το 803 μ.Χ.
4.Τα τρία τέταρτα των αλιευμάτων μπορούν να καταναλωθούν ως τροφή. Το υπόλοιπο χρησιμοποιείται για την παραγωγή προϊόντων όπως κόλλα, σαπούνι, μαργαρίνη και λίπασμα.
5.Η πιο ακριβή μαρμελάδα στον κόσμο είναι η «Confiture de groseilles». Είναι μαρμελάδα από φραγκοστάφυλο και είναι συνταγή του 14ου αιώνα. Παράγεται στην μικροσκοπική γαλλική πόλη Bar-le-Duc.
6.Τον Σεπτέμβριο του 1999 ο Dustin Philips από τις Η.Π.Α. έκανε παγκόσμιο ρεκόρ Guinness με την κατανάλωση ενός μπουκαλιού 400ml σάλτσας ντομάτας με ένα καλαμάκι μέσα σε 33 δευτερόλεπτα.
7.28gr σοκολάτας περιέχουν, περίπου, 20 mg καφεΐνης.
8.Σύμφωνα με τη γλώσσα των βοτάνων, η μπανάνα είναι βότανο και η ντομάτα είναι φρούτο.
9.Οι μπανάνες είναι το δημοφιλέστερο φρούτο παγκοσμίως μετά τις ντομάτες. Στις δυτικές χώρες, θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το 3% των συνολικών πωλήσεων ενός σούπερ μάρκετ.
10.Υπάρχουν πάνω από 10.000 ποικιλίες ντομάτας.
11.Τα τελευταία 40 χρόνια η παραγωγή τροφίμων αυξήθηκε ταχύτερα από τον πληθυσμό.
12.Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από την πείνα τα τελευταία 25 χρόνια του 20ου αιώνα, είναι μικρότερος από τον αριθμό των ανθρώπων που πέθαναν από την πείνα τα τελευταία 25 χρόνια του 19ου αιώνα.
13.Κατά τον Μεσαίωνα, η ζάχαρη ήταν είδος πολυτελείας και κόστιζε 9 φορές όσο το γάλα.
14.Πάνω από το 90% των ψαριών αλιεύονται στο βόρειο ημισφαίριο.
15.Το κρασί πωλείται σε φιμέ μπουκάλια, γιατί χαλάει όταν εκτίθεται στο φως.
16.Περίπου ένα δισεκατομμύριο σαλιγκάρια σερβίρονται στα εστιατόρια ετησίως.


http://tsekouratoi.blogspot.com/2011/12/blog-post_331.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου