Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΝΤΕΣΤΑΓΚ:

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Την αντίθεσή της στην πολιτική του Βερολίνου έναντι της Ελλάδας εξέφρασε από το βήμα της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, βουλευτής του Die Linke που ολοκλήρωσε την ομιλία της μιλώντας στα ελληνικά.
«Ντρέπομαι που η κυβέρνηση της Γερμανίας φέρνει όλο και πιο κοντά στην εξαθλίωση τον Ελληνικό λαό», είπε η Χάϊκε Χάνσελ και έκλεισε την ομιλία της λέγοντας «Είμαστε όλοι Έλληνες».
Σημειωτέων πάντως ότι το Die Linke δεν ψήφισε το πρόγραμμα στήριξης, γεγονός που κατά μάλλον παράδοξο τρόπο στηλίτευσε με ανακοίνωσή της η εγχώρια «Δημοκρατική Αριστερά» που επίσης δεν ψήφισε τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ.
Όπως διαβάζουμε στην δήλωση του υπευθύνου Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ Γερ. Γεωργάτου «τουλάχιστον απογοήτευση προκάλεσε η καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα από το κόμμα «Aριστερά» (Die Linke), κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή.
Αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη αντί για τον επαναστατικό δρόμο του συμβιβασμού με το λαϊκισμό. Ευτυχώς, άλλες προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις - SPD και Πράσινοι - δεν ακολούθησαν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο στο γερμανικό κοινοβούλιο».


http://gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου