Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

ΛΕΝΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ραντεβού σε κεντρικά σημεία δεκάδων πρωτευουσών και πόλεων σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, δίνουν χιλιάδες πολίτες το μεσημέρι του Σαββάτου, με στόχο να φωνάξουν την αντίθεσή τους στις ασφυκτικές πιέσεις που υφίσταται η χώρα μας από το ΔΝΤ και τους εταίρους μας στην ΕΕ, υπό την απειλή μίας χρεοκοπίας ή/και εξόδου από την Ευρωζώνη.
Η ώρα της συνάντησης έχει οριστεί για τις 14:00 τοπική ώρα (σε παρένθεση η αντίστοιχη ώρα Ελλάδας), μεταξύ άλλων στις εξής πόλεις:
Λονδίνο - Βρετανία (16:00)
Παρίσι και άλλες πόλεις της Γαλλίας (15:00)
Βρυξέλλες - Βέλγιο (15:00)
Κοπεγχάγη - Δανία (15:00)
Κολωνία - Γερμανία (15:00)
Δουβλίνο - Ιρλανδία (16:00)
Κοΐμπρα - Πορτογαλία (16:00)
Άμστερνταμ - Ολλανδία (15:00)
Στοκχόλμη - Σουηδία (15:00)
Νέα Υόρκη – Η.Π.Α. (21:00)
Ήδη στο Facebook υπάρχει μία σειρά από σελίδες με θέμα το «Είμαστε όλοι Έλληνες» και χιλιάδες «likes», ενώ υπάρχουν και ανεξάρτητα ιστολόγια (blog) με το ίδιο θέμα, όπως το jesuisgrec.blogspot.com, όπου συλλέγονται υπογραφές και αναρτώνται απόψεις για την κρίση, την εμπλοκή της Ελλάδας και την αντιμετώπισή της.
«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες», αναφέρει ένα από το κείμενα αυτά.
Στόχος είναι η καταγγελία για την λιτότητα και την εξαθλίωση που επιβάλλεται στους Έλληνες από Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ., σε συνεργασία με την κυβέρνηση που προέκυψε χωρίς εκλογική διαδικασία, τονίζουν οι οργανωτές. Κατά τους ίδιους, στόχος των δυσβάσταχτων μέτρων δεν είναι η μεταρρύθμιση ή η ανάπτυξη, αλλά η επιβολή ξένου ελέγχου στην ελληνική εθνική κυριαρχία. «Η δαιμονοποίηση ολόκληρων κοινωνιών, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν αποτελεί εποικοδομητική κριτική, αλλά μηχανισμό άσκησης ελέγχου, καθώς καλλιεργεί την έχθρα και την καχυποψία ανάμεσα σε κοινωνίες και λαούς των οποίων τα συμφέροντα είναι κοινά», τονίζεται.
Αφετηρία ήταν η κίνηση ενός αριθμού Γάλλων που ζήτησαν συμβολικά την ελληνική υπηκοότητα από την πρεσβεία μας στο Παρίσι, με το σύνθημα «Είμαι και εγώ Έλληνας»!
Η κινητοποίηση «αγκαλιάστηκε» από τα κινήματα «κατάληψης» οικονομικών κέντρων, όπως τα Occupy New York και Occupy Wall Street (η κινητοποίηση θα γίνει στο διάσημο πλέον πάρκο Ζουκότι, όπου επί πολλές ημέρες διαδηλωτές αντιμετώπιζαν την αστυνομία, αλλά και στην Λιμπερτι Πλάζα κοντά στο χρηματιστήριο), ή το Occupy London. Ενεργός είναι και ο ρόλος της ελληνικής παροικίας και ειδικά των φοιτητικών οργανώσεων.


http://gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου