Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ


Τι χρειάζεται για να γίνει κανείς Αϊ-Βασίλης; Απλά πράγματα: ένα έλκηθρο που τρέχει µε ταχύτητα 1.040 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και δεν εξαϋλώνεται από την τριβή µε τον αέρα, 214.200 ταράνδους γενετικά μεταλλαγμένους µε υπερφυσικές ιδιότητες, 321.000τόνους παιχνιδιών και ένα εργαστήριο µε τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου που σχεδιάζουν το ετήσιο ταξίδι του.
Βέβαια, αυτά είναι µόνο για αρχή. Το έλκηθρο θα πρέπει επίσης να διαθέτει το τελειότερο GPS στον κόσμο για να αφήνει όλα τα δώρα στα σωστά σπίτια. Επίσης, χρειάζεται κι ένα σύστημα ακριβούς εκτόξευσης των δώρων, μια που -ας µη γελιόµαστε- ο Αϊ-Βασίλης δεν προλαβαίνει να κατεβαίνει σε όλες αυτές τις εκατοµµύρια καµινάδες και να κάνει τον γύρο του πλανήτη σε 24 ώρες. Κι αυτό γιατί, όπως έχουν υπολογίσει οι ειδικοί, κάθε επίσκεψη είναι αδύνατον να διαρκέσει πάνω από ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου, αν θέλει να ικανοποιήσει όλα τα παιδιά του κόσμου.
Ακόµα, η ταχύτητα που θα αναπτύσσει το έλκηθρο είναι 3.000 φορές αυτή του ήχου, πράγμα λίγο δύσκολο, καθώς για να κουβαλήσουν τους 321.000 τόνους δώρων απαιτούνται 214.200 τάρανδοι, οι οποίοι βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι τα συνηθισμένα ζώα που βλέπουμε στις ταινίες. Αυτά διανύουν μόλις 24 χιλιόμετρα την ώρα. Γι’ αυτό άλλωστε ορισμένοι έχουν προσφέρει ως εναλλακτική λύση την πυραυλική ώθηση, η οποία όμως όχι µόνο είναι απαγορευτική λόγω του κόστους των καυσίμων, αλλά και στρέφεται κατά της παράδοσης.
Αστραπιαίες ταχύτητες. Στην κατηγορία των ταράνδων, λοιπόν, οι επιστήμονες που σχεδιάζουν το ταξίδι του Αϊ-Βασίλη πρέπει να διαπρέψουν, καθώς καλούνται να δημιουργήσουν ένα θηλαστικό που να μπορεί να παραμορφώσει τον χωρόχρονο και να εκμεταλλευτεί τις σκουληκότρυπες του σύµπαντος, επιτρέποντας στο έλκηθρο να αναπτύσσει αστραπιαίες ταχύτητες και να διασχίζει αυτές τις κοσμικές σήραγγες κόβοντας δρόμο όπου χρειάζεται. Σε αυτήν την περίπτωση μάλιστα, ο Αϊ-Βασίλης δεν θα χρειαζόταν καν να διασχίσει τον πλανήτη σε 24 ώρες, μια που θα μπορούσε να ταξιδέψει μέσα στο χρόνο. Υπό την προϋπόθεση βέβαια, να βρει τον τρόπο να μην ανοίξουν τα παιδιά τα δώρα πριν από την ώρα τους. Πράγμα που είναι σίγουρα πιο δύσκολο από το να πετάξουν 214.200 τάρανδοι.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης, ότι οι τάρανδοι χρειάζονται φτερά και πτερύγια σταθεροποίησης πλεύσης για όλα αυτά. Εδώ χρειάζονται οι επιστήμονες που θα μεταλλάξουν γενετικά τα θηλαστικά, αλλάζοντας τα πνευμόνια τους για να μπορούν να γεμίσουν µε ήλιο.
Η διαδρομή. Σύμφωνα µε τους υπολογισμούς του συγγραφέα Ρότζερ Χάιφιλντ, που έχει γράψει βιβλίο για το θέμα, ο Αϊ-Βασίλης θα πρέπει στη διάρκεια του ταξιδιού του να πραγματοποιήσει 842 εκατοµµύρια στάσεις, όσα δηλαδή είναι και τα μικρά παιδιά που περιδένουν µε αγωνία το δώρο τους.
Για να κάνει τόσο πολλές στάσεις σε μόλις 24 ώρες, μιας και το ταξίδι του θα αρχίσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (ή των Χριστουγέννων, όπως είναι το έθιμο στο μεγαλύτερο τµήµα του δυτικού κόσμου) θα πρέπει αναχωρώντας από την κατοικία του στον Βόρειο Πόλο να καλύψει μια απόσταση 370.000 χιλιομέτρων, µε πρώτο σταθμό τη Νέα Ζηλανδία.
«Κάπου στον Βόρειο Πόλο, μια στρατιά από τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου, πειραματίζεται µε τα πλέον υπερσύγχρονα υλικά που αντέχουν εξίσου στις υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, µε τεχνολογίες γενετικής πληροφορικής και μαθηµατικά παραµορφωµένου χωροχρόνου. Κι όλα αυτά µε έναν κοινό στόχο: να κάνουν εκατοµµύρια παιδιά ευτυχισμένα», λέει στην εφημερίδα TELEGRAPH.
Πώς θα είναι το έλκηθρο. Το έλκηθρο πρέπει να είναι φτιαγμένο από υλικά που παραµένουν μυστικά για την ώρα. Γιατί αν υπήρχε ένα σκάφος που έτρεχε µε 1.040 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο στον ουρανό, τότε η αντίσταση του αέρα θα προκαλούσε τόσο μεγάλη θερμότητα που το σκάφος θα εξατµιζόταν σε μόλις 4,2 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Είναι σαν να εισέρχεται το διαστηµικό λεωφορείο στην ατµόσφαιρα της Γης, χωρίς απολύτως καµία προστασία.
«Στην περίπτωση αυτή, ο Αϊ-Βασίλης σίγουρα θα έχει επινοήσει μια ειδική ασπίδα την οποία θα αποτελεί ένα μαγνητικό πεδίο από φορτισµένα σωµατίδια», λέει στην INDEPENDENT ο Νορβηγός αστροφυσικός Νουτ Γιόργκεν Ρουντ Οντεγκααρντ. Ο ίδιος προσθέτει μάλιστα ότι αυτή η ασπίδα ιόντων «θα τον προστάτευε ακόµη και από τη δύναµη G που θα υφίστατο κάθε φορά που το έλκηθρο επιτάχυνε αστραπιαία».


http://www.otherside.gr/2010/12/yperixitiko-taksidi-ai-vasili/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου