Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙ…


Ο καθένας από εμάς έχει δεχτεί και έχει δώσει φιλί σε κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο. Δείτε μία λίστα με αλήθειες που ίσως να μην γνωρίζατε για αυτή την όμορφη πράξη.
1. Τα χείλη είναι 100 φορές πιο ευαίσθητα από τις άκρες των δακτύλων.
2. Περίπου τα δύο τρίτα των ατόμων γέρνουν το κεφάλι τους προς τα δεξιά, όταν φιλιούνται. Μερικοί μελετητές υποθέτουν ότι η προτίμηση αυτή ξεκινά από τη μήτρα.
3. Στις 5-6 Ιουλίου του 2005 ένα ζευγάρι στο Λονδίνο φιλιόντουσαν για 31 ώρες, 30 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, καθιστώντας το φιλί τους, το μεγαλύτερο φιλί που έχει ποτέ μετρηθεί.
4. Η υβριστική αγγλική φράση «Kiss my ass» χρονολογείται τουλάχιστον στο 1705.
5. Η επιστήμη του φιλιού ονομάζεται Φιλιματολογία
6. Ο πιο σημαντικός μυς στο φιλί είναι ο γνωστός και ως ο «μυς του φιλιού», ο οποίος επιτρέπει στα χείλη να σουφρώνονται.
7. Τα γαλλικά φιλιά ή αλλιώς τα φιλιά με γλώσσα, χρησιμοποιούν και τους 34 μύες του προσώπου. Ένα απλό, πεταχτό φιλί χρειάζεται μόνο δύο εξ αυτών.
8. Τα χείλη τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών, μοιάζουν με τα χείλη του κόλπου.
9. Ο όρος «γαλλικό φιλί» μπήκε στην αγγλική γλώσσα γύρω στο 1923 ως προσβολή για τη γαλλική κουλτούρα, που θεωρούνταν ότι ασχολείται υπερβολικά με το σεξ. Στη Γαλλία, ονομάζεται φιλί με γλώσσα ή φιλί της ψυχής, γιατί αν γίνει σωστά, είναι σαν οι δύο ψυχές να συγχωνεύονται. Στην πραγματικότητα, πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί πίστευαν ότι τα φιλιά στόμα με στόμα αναμειγνύουν της ψυχές των δύο εραστών.
10. Τα πρώτα κείμενα που αναφέρουν το φιλί είναι τα σανσκριτικά κείμενα των Βεδίκων που χρονολογούνται στο 1500π.Χ.


http://www.planitikos.com/2011/06/blog-post_582.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου