Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ...


Έρευνα με αντικείμενο τους τραυματισμούς στο κεφάλι που προκάλεσαν ο Αστερίξ και ο Οβελίξ στους Ρωμαίους δημοσίευσε ομάδα επιστημόνων. Στόχος τους να τονίσουν την αξία του να φοράς κράνος! Διαβάστε τα στοιχεία.

Οι απολαυστικές μπούφλες του Αστερίξ και του Οβελίξ εδώ και πολλά χρόνια προκάλεσαν βαριές εγκεφαλικές κακώσεις σε περισσότερους από 700 εχθρούς του αδάμαστου γαλατικού χωριού.
Σύμφωνα με τον Guardian, ακαδημαϊκοί, οι οποίοι ασφαλώς θα πρέπει να γίνουν αντικείμενο μελέτης, δημοσίευσαν στο Ευρωπαϊκό Περιοδικό Νευροχειρουργικής, μια μελέτη σχετικά με τα εγκεφαλικά τραύματα των θυμάτων των αγαπημένων μας ηρώων.
Στόχος τους να αποδείξουν ότι τα κράνη, έσωσαν τη ζωή εκατοντάδων Ρωμαίων, που δέχθηκαν την «περιποίηση» του Αστερίξ, του Οβελίξ και των συμπατριωτών τους.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι στα τεύχη του ΑΣΤΕΡΙΞ υπάρχουν 704 θύματα. Από αυτά:
 Τα 698 ήταν άνδρες.
 Το 63,9% ήταν Ρωμαίοι.
 120 ήταν Γαλάτες.
 59 ήταν ληστές ή πειρατές (δεν προλάβαιναν πάντα να βουλιάξουν από μόνοι τους το πλοίο).
 20 ήταν Γότθοι.
 14 ήταν Νορμανδοί.
 8 ήταν Βίκινγκς.
 5 ήταν Βρετανοί και... 4 ήταν εξωγήινοι.
Η πλειοψηφία (87,1%) των τραυματισμών προκλήθηκε από τους Γαλάτες και κυρίως από τον Αστερίξ και τον Οβελίξ (57,6%).
Μόλις 32 τραυματισμοί οφείλονται στους Ρωμαίους, σύμφωνα με τους ερευνητές και μόλις ένας στους πειρατές.
Στη μελέτη αναφέρεται ακόμη ότι παρά το ότι το 70,5% των θυμάτων φορούσε κράνος, λόγω της δύναμης που είχαν οι Γαλάτες από την κατανάλωση του μαγικού ζωμού, αυτό εκτοξευόταν, ωστόσο απέτρεπε τελικά χειρότερους τραυματισμούς ή και τον θάνατο των θυμάτων.
Οι επιστήμονες, ανέλυσαν και τις εικόνες των τραυματισμένων (απλανές βλέμμα, γλώσσα έξω κ.λπ.) για να αναδείξουν τη σοβαρότητα των εγκεφαλικών τραυμάτων.
Όπως επισημαίνεται στην έρευνα «ευτυχώς για τους Ρωμαίους, που στρατοπέδευαν γύρω από το γαλατικό χωριό, κανένας τραυματισμός δεν κατέληξε σε θάνατο».
Οι ερευνητές χαρακτηρίζουν το γεγονός εντυπωσιακό, καθώς στην αρχαιότητα τα τραύματα στο κεφάλι ήταν μοιραία και προσθέτουν ότι αναδεικνύεται η αξία του να φορά κανείς το κράνος του.
Σύμφωνα με τον νευροχειρούργο Karl Schaller, του Πανεπιστημίου της Γενεύης, οι ερευνητές υπερέβαλαν λίγο για τον ρόλο του κράνους.
«Θα ήταν ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τα στοιχεία αυτής της έρευνας με τα στοιχεία μιας μελέτης σε πιο πρόσφατους ήρωες όπως ο Ντόναλντ Ντακ η ο Ροζ Πάνθηρας, ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Μέχρι τότε θα πρέπει όλοι να δένουμε τις ζώνες μας και να φοράμε τα κράνη μας», τόνισε.
Τελικά εκτός από τους Ρωμαίους, είναι τρελοί και αυτοί οι επιστήμονες...


http://news247.gr/health/epistimi/meleth_gia_ta_thymata_toy_asteriks.1107869.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου