Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΙΔΗΣ

ΕΝΑΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΗΡΩΑΣ

Ήταν το πρωί της 27ης Απριλίου 1941. Οι Γερμανοί, όταν μπήκαν στην Αθήνα, έστειλαν απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα. Οι Γερμανοί στρατιώτες βρήκαν μπροστά τους τον φρουρό της Γαλανόλευκης, που παρόλο που γνώριζε την επικείμενη είσοδο των Γερμανών στάθηκε εφ’ ο ετάχθη.
Ο Γιάκομπι, ζήτησε από τον εύζωνα που φρουρούσε την Σημαία μας, να την κατεβάσει και να την παραδώσει. Ο Κουκίδης άτεγκτος και αποφασισμένος, απλά αρνήθηκε! Οι ώρες της περισυλλογής, που είχε περάσει μόνος δίπλα στην Σημαία, τον είχαν οδηγήσει στη μεγάλη απόφαση.
Ο Γιάκομπι διέταξε έναν Γερμανό στρατιώτη να το πράξει. Ο στρατιώτης την κατέβασε κι αφού με την βοήθεια ενός συναδέλφου του την δίπλωσε, την παρέδωσε στα χέρια του Έλληνα φρουρού. Ο εύζωνας κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα με κατεβασμένο κεφάλι το διπλωμένο γαλανόλευκο πανί πάνω στα χέρια του. Κι ύστερα τυλίχτηκε με την σημαία, έτρεξε ως την άκρη του Ιερού Βράχου και μπρος στα μάτια των εμβρόντητων Γερμανών ρίχτηκε με ένα σάλτο στο γκρεμό, βάφοντας το εθνικό μας σύμβολο με το τίμιο αίμα του


http://ethnos-istoria-krato.pblogs.gr/2010/07/kwnstantinos-koykidhs-enas-xehasmenos hrwas.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου